Βρετανία: Χορεύτρια πέθανε από αλλεργικό σοκ - Το λάθος στα μπισκότα που κατανάλωσε

Το φάρμακο, ένα EpiPen, που κουβαλούσε συνεχώς μαζί της σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, δεν στάθηκε αρκετό.
via Associated Press

Μια χορεύτρια, 25 ετών, πέθανε από αλλεργικό σοκ στη Βρετανία, αφού έφαγε ένα μπισκότο που δεν ανέφερε ότι περιείχε φιστίκια.

Η χορεύτρια Órla Baxendale έφαγε το σνακ από το Stew Leonard’s, μια αλυσίδα παντοπωλείων στις βορειοανατολικές ΗΠΑ και της προκάλεσε σοβαρή αλλεργική αντίδραση.

Το φάρμακο, ένα EpiPen, που κουβαλούσε συνεχώς μαζί της σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, δεν στάθηκε αρκετό.

Η νεαρή κατανάλωσε τα μπισκότα ενώ βρισκόταν στο Κονέκτικατ, καθώς ετοιμαζόταν να παίξει τον ομώνυμο ρόλο στην προσαρμογή της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων από μια χορευτική ομάδα, δήλωσε η οικογένειά της στο BBC.

Ήταν «πάντα τόσο προσεκτική» σχετικά με την αλλεργία της στα φυστίκια και «δεν έβγαινε ποτέ από το σπίτι χωρίς ένα EpiPen», δήλωσε η οικογένειά της.

Το παντοπωλείο, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, ανακάλεσε έκτοτε την παρτίδα των μπισκότων Vanilla Florentine.

Πουλήθηκαν περίπου 500 συσκευασίες από τα μπισκότα, ανέφερε το Stew Leonard’s σε ένα βίντεο που δημοσίευσε σχετικά με τον θάνατο της Baxendale. Ζήτησε από τους πελάτες να επιστρέψουν τα μπισκότα στα καταστήματά τους.

Η Stew Leonard’s εξέδωσε μια επικαιροποιημένη ανάκληση των μπισκότων Vanilla και Chocolate Florentine την Πέμπτη (25/1), μετά από μια προηγούμενη ανάκληση αυτή την εβδομάδα, λέγοντας ότι «τα μπισκότα περιέχουν αδήλωτα φιστίκια και αυγά» και ότι όσοι έχουν αλλεργία σε κάποιο από τα δύο τρόφιμα «διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής ή απειλητικής για τη ζωή αλλεργικής αντίδρασης».

Ο Επίτροπος Προστασίας Καταναλωτών του Κονέκτικατ, Bryan Caffereelli, χαρακτήρισε τον θάνατο της Baxendale «μια σπαρακτική τραγωδία».

Είπε ότι η κρατική υπηρεσία του συνεργάζεται με τοπικούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους καθώς και με άλλες πολιτείες σε μια προσπάθεια να «αποτρέψει μια παρόμοια τραγωδία από το να συμβεί στο μέλλον».

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την οικογένεια της Baxendale ανέφεραν σε διαδικτυακή δήλωση ότι «η προκαταρκτική έρευνα αποκάλυψε ότι ο θάνατος της Órla συνέβη λόγω της βαριάς αμέλειας και της απερίσκεπτης συμπεριφοράς του κατασκευαστή ή / και των πωλητών».

Προς το παρόν, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αγωγή εναντίον οποιουδήποτε μέρους.

Δημοφιλή