Βρετανία: Εστειλε το ακρωτηριασμένο δάχτυλό του σε μπαρ για να το κάνουν κοκτέιλ

Κι όμως, μαγαζί στον Καναδά σερβίρει αυτό το ποτό...
Facebook/Downtown Hotel

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι άκρως αληθινό και συνέβη στη Βρετανία: ένας πρώην καταδρομέας και αθλητής ταχυδρόμησε το ακρωτηριασμένο δάχτυλό του σε ένα απομακρυσμένο ξενοδοχείο στον Καναδά για να το χρησιμοποιήσουν σε κοκτέιλ.

Το ξενοδοχείο Downtown στο Ντόσον Σίτι φημίζεται για το διαβόητο κοκτέιλ Sourtoe, με βασικό συστατικό τα ανθρώπινα δάχτυλα.

Ετσι ο Νικ Γκρίφιθς, που έχασε το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του απο κρυοπάγημα σε έναν ακραίο χειμερινό μαραθώνιο το 2018, αποφάσισε να κάνει αυτή την ιδιαίτερη «δωρεά» στο μπαρ του εν λόγω ξενοδοχείου.

Το πρώην μέλος του βασιλικού ναυτικού της Βρετανίας εξέφρασε, μάλιστα, την ελπίδα να επισκεφθεί το μπαρ και - γιατί όχι - να απολαύσει (;) ένα κοκτέιλ με το δικό του δάχτυλο.

Facebook/Downtown Hotel

Για πάνω από τέσσερις δεκαετίες, οι τουρίστες και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν ένα αλκοολούχο κοκτέιλ της επιλογής τους, το οποίο σερβίρεται με ένα αποξηραμένο ανθρώπινο δάχτυλο που κρέμεται μέσα.

Μια τοπική παροιμία λέει: «Μπορείτε να πιείτε γρήγορα, μπορείτε να πιείτε αργά, αλλά τα χείλη σας πρέπει να αγγίξουν το δάκτυλο του ποδιού».

Παραδοσιακά σερβίρεται με ουίσκι Yukon Gold και ο καταναλωτής πρέπει να αγγίζει τα χείλη του στο δάχτυλο για να κερδίσει ένα πιστοποιητικό από το μπαρ.

Πάνω από 86.000 κοκτέιλ Sourtoe έχουν σερβiστεί από το 1973, όταν ο καπετάνιος ενός ποταμόπλοιου ανακάλυψε ένα καλοδιατηρημένο δάχτυλο ποδιού σε μια εγκαταλελειμμένη καμπίνα.

Associated Press

Ο Γκρίφιθς υπέστη σοβαρό κρυοπαγήματα στο αριστερό του πόδι κατά τη διάρκεια του πιο παγωμένου υπερμαραθωνίου στον κόσμο, που διεξάγεται στο Γιούκον. Το Yukon Arctic Ultra είναι ένας μαραθώνιο διάρκειας πολλών ημερών το χειμώνα, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να αγωνιστούν σε αγώνες 100, 300 και 430 μιλίων.

Το μεγάλο δάκτυλο του Γκρίφιθς, αφότου αφαιρέθηκε εξαιτίας κρυοπαγήματος, αποθηκεύτηκε σε αλκοόλ ιατρικής χρήσης. Στη συνέχεια ταχυδρομήθηκε μέσω της Royal Mail στον Καναδά όπου το παρέλαβαν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου. Θα χρειαστεί να «μαριναριστεί» για περίπου έξι εβδομάδες σε χοντρό αλάτι προτού είναι έτοιμοι να προστεθεί στο ποτό.

DOWNTOWN HOTEL

Ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου είπε στο BBC ότι έχει απόθεμα 4-5 δάχτυλων γνα σερβίρει, όμως «τίποτα δεν είναι πιο αηδιαστικό από ένα μεγάλο δάχτυλο ποδιού».

Το ξενοδοχείο έχει κάνει δημόσιες εκκλήσεις ζητώντας από τους ανθρώπους να δώσουν τα ακρωτηριασμένα τους δάκτυλα, αλλά το «δώρο» του Βρετανού υπεραθλητή είναι «το πρώτο που είναι χρήσιμο».

Πολλά από τα δάχτυλα έχουν κλαπεί στο παρελθόν ή τα έχουν καταπιεί οι πελάτες. Το ξενοδοχείο λέει ότι θα πληρώσει τον Γκρίφιθς να έρθει και να δοκιμάσει ένα κοκτέιλ Sourtoe με το δικό του δάχτυλο αργότερα αυτό το καλοκαίρι.

Facebook/Downtown Hotel

Πηγή: BBC