ΔΙΕΘΝΕΣ
30/12/2017 19:19 EET | Updated 30/12/2017 22:45 EET

Βρετανία: Υπό έλεγχο η φωτιά σε 12όροφη πολυκατοικία στο Μάντσεστερ

PAUL ELLIS via Getty Images

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε 12όροφη πολυκατοικία στο κέντρο του Μάντσεστερ, ενώ ένα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω εισπνοής καπνού, σύμφωνα με το Reuters 

Danny Lawson - PA Images via Getty Images

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε ότι δώδεκα οχήματα απεστάλησαν στο σημείο προκειμένου να κατασβέσουν τις φλόγες οι οποίες κατέστρεψαν αρκετά διαμερίσματα του ένατου ορόφου του κτιρίου.

«Η φωτιά είχε εξαπλωθεί σε πολλούς ορόφους, αλλά έχουμε τα πράγματα υπό έλεγχο», ανέφερε λίγο αργότερα η πυροσβεστική υπηρεσία. 

Danny Lawson - PA Images via Getty Images

Σύμφωνα με το BBC μάρτυρας ανέφερε ότι υπήρχε «πολύς καπνός και συντρίμμια», ενώ ένας άλλος τόνισε ότι ο κόσμος χειροκροτούσε τους πυροσβέστες επειδή κάνουν μία ηρωική δουλειά.

Σύμφωνα πάντως με δημοσιογράφο που βρισκόταν στο σημείο, λίγα λεπτά μετά τις 7:30 (ώρα Ελλάδος) οι αρχές τη διαβεβαίωσαν ότι η φωτιά έσβησε. Όπως σημείωνε μάλιστα δεν υπήρχαν αναφορές για τραυματίες. 

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο 71 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε στον πύργο Γκρένφελ του δυτικού Λονδίνου. Αυτή ήταν και η πιο θανατηφόρα πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί στη Βρετανία από τον Β′ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.

(Με πληροφορίες από Reuters) 

Sponsored Post