Βρετανία: Καθυστερεί η νέα ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία περί Brexit

Μέι: «Εφικτή η αναχώρησή μας από την ΕΕ με συμφωνία στις 29 Μαρτίου».
ASSOCIATED PRESS

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεσμεύθηκε την Κυριακή να ξαναθέσει σε ψηφοφορία τη συμφωνία της για το Brexit έως τις 12 Μαρτίου.

Εν πτήσει προς την Αίγυπτο, όπου ελπίζει ότι η προσέγγισή της θα λάβει την έγκριση των ηγετών της ΕΕ, η Μέι είπε πως οι επιπλέον συναντήσεις στις Βρυξέλλες προκειμένου να εξασφαλιστούν αλλαγές στη συμφωνία αποκλείουν τη διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας αυτή την εβδομάδα.

«Δεν θα φέρουμε μια σημαντική ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα αλλά θα διασφαλίσουμε ότι αυτό θα συμβεί μέχρι τις 12 Μαρτίου», είπε η Μέι στους δημοσιογράφους που τη συνοδεύουν στο αεροπλάνο.

«Εξακολουθεί να είναι εφικτή η αναχώρησή μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μια συμφωνία στις 29 Μαρτίου και αυτό είναι που εργαζόμαστε για να κάνουμε», είπε η Μέι.

Το Εργατικό Κόμμα δήλωσε πως η απόφαση της πρωθυπουργού είναι μια απερίσκεπτη προσπάθεια να αναγκάσει τους βουλευτές να επιλέξουν ανάμεσα στη συμφωνία της και μια άτακτη έξοδο χωρίς συμφωνία.

«Η απόφαση αυτή να καθυστερήσει περαιτέρω η σημαντική ψηφοφορία είναι το αποκορύφωμα της ανευθυνότητας», είπε ο εκπρόσωπος των Εργατικών για το Brexit, Κέιρ Στάρμερ, μετά τις δηλώσεις της Μέι στους δημοσιογράφους ότι θα θέσει σε ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο τη συμφωνία της μέχρι τις 12 Μαρτίου.

«Η Τερέζα Μέι μεταθέτει απερίσκεπτα τους δείκτες του ρολογιού σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αναγκάσει τους βουλευτές να επιλέξουν ανάμεσα στη συμφωνία της και τη μη συμφωνία», είπε ο Στάρμερ. «Το Κοινοβούλιο δεν μπορεί να παραμείνει απαθές και να επιτρέψει αυτό να συμβεί», πρόσθεσε.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Δημοφιλή