ΔΙΕΘΝΕΣ
26/01/2019 12:39 EET | Updated 26/01/2019 12:49 EET

Βρετανία: Μωρό στο νοσοκομείο με υπερβολική δόση κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης από το γάλα της μητέρας του

Δεν θα υπάρξουν μελλοντικά επιπλοκές στην υγεία του.

SCIENCE SOURCE via Getty Images

Το 7 μηνών μωρό μιας γυναίκας στην Αγγλία έχασε τις αισθήσεις του από υπερβολική δόση ναρκωτικών επειδή η ίδια έκανε κατάχρηση ουσιών. Σύμφωνα με την αστυνομία το μωρό λιποθύμησε λόγω της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό του από το γάλα της μητέρας του.

Η Αλίσα Μέρτς συνελήφθη μετά από την ειδοποίηση της αστυνομίας από το Ιατρικό Κέντρο στο οποίο είχε καταφύγει η ανυποψίαστη μητέρα, όταν οι γιατροί συνειδητοποίησαν την αιτία της λιποθυμίας του βρέφους.

Όταν οι αρχές έφτασαν στο σημείο, το μωρό είχε συνέλθει και βρισκόταν υπό την φροντίδα των γιατρών.

«Είναι 7 μηνών. Δεν υπάρχουν πολλοί τρόπου που θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Μετά και από την ανάκριση αποκαλύφθηκε πως η μεθαμφεταμίνη διοχετεύτηκε στο μωρό μέσω του θηλασμού» δήλωσε ο αστυνομικός Γουέιντ Μπέτερς σε τοπικό κανάλι.

Ένας παιδίατρος του νοσοκομείου δήλωσε πως δεν υπάρχει κάποιο φάρμακο ή τρόπος να θεραπευτεί το μωρό, παρά να περιμένουν μέχρι η ουσία να βγει από το σώμα του. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι απίθανο να υπάρξουν επιπλοκές στην υγεία του μακροπρόθεσμα εκτός και αν κάποια στιγμή παρατηρηθεί έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο.

Η Μερτς κατηγορήθηκε για την κατοχή και χρήση ναρκωτικών και για απειλή της ευημερίας ενός παιδιού. Η ακρόασή της στο δικαστήριο θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου.

 

Πηγή: Mirror