Βρετανία: Πύθωνας 5,5 μέτρων έφυγε από σπίτι και προσπάθησε να μπει σε άλλο από το παράθυρο

Τελικά το μάζεψε μια γειτόνισσα που το αναγνώρισε και το επέστρεψε στον ιδιοκτήτη του.
Narelle Black / EyeEm via Getty Images

Οι κάτοικοι του Τσάντλερς Φόρντ στην Αγγλία σοκαρίστηκαν όταν είδαν έναν πύθωνα 5,5 μέτρων να προσπαθεί να μπει σε ένα σπίτι.

Ο πύθωνας Βιρμανίας, ο οποίος είχε δραπετεύσει από κοντινό σπίτι, εθεάθη να προσπαθεί να περάσει από ένα παράθυρο του επάνω ορόφου από την οροφή ενός άλλου σπιτιού και όπως ήταν φυσικό προκάλεσε πανικό. Τελικά το μάζεψε μια γειτόνισσα που το αναγνώρισε και το επέστρεψε στον ιδιοκτήτη του.

Η Τζένι Γουργουίκ είπε ότι κοίταξε από το παράθυρο στις 05:15 το πρωί και εντόπισε το τεράστιο κίτρινο φίδι στη στέγη του γείτονά της, αλλά δεν κατάλαβε τι ήταν μέχρι που το είδε να προσπαθεί να μπει στο παράθυρο του επάνω ορόφου.

«Τους είδα να προσπαθούν να το βγάλουν και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό τους. Ήταν τεράστιο. Οι περαστικοί κοιτούσαν και δεν πίστευαν στα μάτια τους», είπε.

Η Λίντα Έλμερ, η οποία αναγνώρισε το φίδι, ανέφερε ότι ξύπνησε στις 07:00 από ανήσυχους γείτονες που χτυπούσαν την πόρτα της, προσπαθώντας να βρουν τον ιδιοκτήτη, αναφέρει το BBC.

«Όλοι ήταν σε πανικό. Σήκωσα τον πύθωνα μόνη μου - κανείς δεν ήθελε να βοηθήσει. Ήταν πολύ δύσκολο γιατί είναι μεγάλο φίδι και κατάφερα να περπατήσω στο δρόμο με τον πύθωνα τυλιγμένο γύρω μου και χτύπησα την πόρτα του ιδιοκτήτη. Νομίζω ότι ήταν σοκ για όλους μας. Είναι πανέμορφος και οι πύθωνες Βιρμανίας είναι πολύ υπάκουοι. Δεν είναι επιθετικά φίδια ούτως ή άλλως και είχα κι εγώ ένα, οπότε ένιωθα άνετα να τον μαζέψω», εξήγησε.

Η Βασιλικής Εταιρείας για την Πρόληψη της Σκληρότητας στα Ζώα (RSPCA) έχει καλέσει τους ιδιοκτήτες να κρατούν τα φίδια ασφαλώς περιορισμένα όταν έχει ζέστη, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες τα κάνουν πολύ δραστήρια και πιο πιθανό να δραπετεύσουν.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα