Βρετανία: Ποδοσφαιρική ομάδα αλλάζει την ώρα έναρξης αγώνα για εξοικονόμηση ενέργειας

Και μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, που αυξάνονται από τον Οκτώβριο κατά 80%.
Αγώνας ποδοσφαίρου της αγγλικής Premier League μεταξύ Μπόρνμουθ και Κρίσταλ Πάλας στο Vitality Stadium στο Μπόρνμουθ, με τους προβολείς αναμμένους, το Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2020.
Αγώνας ποδοσφαίρου της αγγλικής Premier League μεταξύ Μπόρνμουθ και Κρίσταλ Πάλας στο Vitality Stadium στο Μπόρνμουθ, με τους προβολείς αναμμένους, το Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2020.
via Associated Press

Αγγλικός ποδοσφαιρικός σύλλογος άλλαξε την ώρα έναρξης του αγώνα, με το παιχνίδι να ξεκινάει νωρίτερα, σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει χρήματα καθώς το κόστος ενέργειας έχει εκτοξευθεί στα ύψη, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο αγώνας της τέταρτης αγωνιστικής της Μάνσφιλντ στη League Two εναντίον της Γουόλσολ στις 15 Οκτωβρίου είχε προγραμματισμένη έναρξη στις 3 μ.μ. τοπική ώρα αλλά τώρα θα ξεκινήσει στη 1 μ.μ.

«Ο σύλλογος προσπαθεί να μετριάσει την επικείμενη, σημαντική αύξηση στους λογαριασμούς ενέργειας», είπε η ομάδα από την κεντρική Αγγλία.

«Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, η αλλαγή ώρα έναρξης κατά δύο ώρες νωρίτερα θα επιτρέψει στον σύλλογο να διακρίνει εάν μπορεί να γίνει σημαντική εξοικονόμηση πόρων στη χρήση των προβολέων και σε άλλα έξοδα ενέργειας».

Παράλληλα η Μάνσφιλντ είπε ότι ο σύλλογος θα σημειώσει εάν η αλλαγή επηρεάζει την «παρουσία των φιλάθλων», καθώς 3 μ.μ. είναι η παραδοσιακή ώρα έναρξης στο αγγλικό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα για τα πρωταθλήματα στις μικρές κατηγορίες.

Με τα ρολόγια να γυρνάνε μια ώρα πίσω στη Βρετανία στις 30 Οκτωβρίου, σηματοδοτώντας το τέλος της θερινής ώρας, η χρήση προβολέων στα γήπεδα γίνεται απαραίτητη όσο πλησιάζει ο χειμώνας.

Να σημειωθεί ότι εκατομμύρια άνθρωποι στην Βρετανία θα πληρώνουν περίπου 80% περισσότερο ετησίως στους οικιακούς τους λογαριασμούς ενέργειας από τον Οκτώβριο.

Δημοφιλή