ΔΙΕΘΝΕΣ
05/07/2018 12:20 EEST

Βρετανία: Γυναίκα σκοτώθηκε όταν αναποδογύρισε το ταχύπλοο άνδρα με τον οποίο έβγαινε πρώτο ραντεβού

METROPOLITAN POLICE

Τον θάνατο της 24χρονης Σαρλότ Μπράουν στο πρώτο τους ραντεβού είχε ως αποτέλεσμα μια απρόσμενη εξέλιξη στο «σχέδιο αποπλάνησης» του Τζακ Σέπερντ, όταν το ταχύπλοό του αναποδογύρισε στον Τάμεση, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ο 30χρονος Σέπερντ κατηγορείται για ανθρωποκτονία στις 8 Δεκεμβρίου 2015, όταν ο ίδιος και η Μπράουν βρέθηκαν στα νερά του ποταμού. Το ζευγάρι ανέβηκε στο σκάφος αφού πρώτα είχαν πιει δύο μπουκάλια κρασί κατά το φαγητό. Ο Σέπερντ αρνείται για κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Η Μπράουν πέθανε στο νοσοκομείο. Όπως αναφέρθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, οι δυο τους είχαν συναντηθεί μερικές ώρες νωρίτερα online, και είχαν πάει για δείπνο πριν πάνε στο σκάφος του Σέπερντ, ο οποίος είναι web designer, όπου πήραν μαζί τους ένα μπουκάλι σαμπάνια, με σκοπό να πάνε βόλτα προς το Γουέστμινστερ και να επιστρέψουν. Όπως είπε ο εισαγγελέας, η χρήση του σκάφους από τον κατηγορούμενο στο πλαίσιο της «ρουτίνας αποπλάνησης» που ακολουθούσε είχε πολύ άσχημη εξέλιξη.

«Επιδιώκοντας αυτόν τον σκοπό, η στάση του ως προς την ασφάλεια και τις ευθύνες του προς τους επιβαίνοντες...επιδεινώθηκε τόσο πολύ, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μιας νεαρής γυναίκας».

Πριν φύγουν από το εστιατόριο, η Μπράουν είχε στείλει μήνυμα στην αδελφή της, όπου έγραφε πως «με πάει για βόλτα στα ταχύπλοό του στον Τάμεση. Είμαι σίγουρη πως είναι ασφαλές, και θα πληρώσει για να επιστρέψω σπίτι με ταξί». Στη συνέχεια απεστάλησαν και άλλα μηνύματα, σε ένα εκ των οποίων αναφερόταν πως ήταν στο σκάφος με σαμπάνια.

Όπως είπε ο εισαγγελέας, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Σέπερντ έπαιρνε γυναίκες στο σκάφος του. Μιλώντας στην αστυνομία μία ημέρα μετά το συμβάν, ο 30χρονος είπε ότι το είχε αγοράσει με το σκεπτικό να προσελκύει γυναίκες.

Κάποια στιγμή έδωσε το τιμόνι στην Μπράουν, γνωρίζοντας πως το αλκοόλ την είχε επηρεάσει, ανέφερε ο εισαγγελέας. «Δεν έκανε τίποτα για να την εμποδίσει να επιταχύνει».

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο Σέπερντ πήγαινε με ταχύτητα περίπου διπλάσια από το όριο των 12 κόμβων εκείνο το βράδυ. Επίσης, υπήρχαν σημαντικές ελλείψεις, καθώς τα σωσίβια γιλέκα ήταν κρυμμένα και η Μπράουν δεν ήξερε ότι υπήρχαν καν.

Η δίκη συνεχίζεται.