ΔΙΕΘΝΕΣ
01/02/2018 19:09 EET | Updated 01/02/2018 19:10 EET

Βρετανός υφυπουργός παραιτήθηκε επειδή καθυστέρησε να πάει στη Βουλή των Λόρδων

Carl Court via Getty Images

Έκπληξη προκάλεσε σε όσους βρίσκονταν την Τετάρτη στη Βουλή των Λόρδων ο Michael Bates, υφυπουργός της κυβέρνησης Μέι στο υπουργείο Διεθνούς Ανάπτυξης, όταν παίρνοντας το λόγο ανακοίνωσε την παραίτησή του μπροστά στα μάτια όλων. Ποιοι οι λόγοι της πράξης του; Άργησε να προσέλθει και να απαντήσει σε ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος εξέφρασε την ντροπή του από την αδικαιολόγητη -όπως τη χαρακτήρισε- καθυστέρησή του  για το γεγονός πως δεν ήταν στη θέση του ώστε να απαντήσει στις ερωτήσεις της πολιτικού του αντιπάλου. Ο Bates δεν αρκέστηκε στο να ζητήσει απλά συγνώμη ωστόσο υπέβαλε την παραίτησή του. Οι αντιδράσεις και τα επιφωνήματα που ακολούθησαν από την ομήγυρη ήταν έντονα.

«Θα ήθελα να ζητήσω από καρδιάς συγνώμη από τη συνάδελφό μου, τη βουλευτή Lister, επειδή δεν ήμουν στη θέση μου για να απαντήσω στις ερωτήσεις της πάνω σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα. Βρίσκομαι στη Βουλή των Λόρδων εδώ και πέντε χρόνια και απολαμβάνω το ερώτημα να απαντώ σε ερωτήματα εκ μέρους της κυβέρνησης. Είναι καθήκον μας να ανταποκρινόμαστε με ευγένεια και σεβασμό. Ντρέπομαι βαθιά που δεν ήμουν εδώ και για το λόγο αυτό υποβάλλω την παραίτησή μου», είπε στην ομιλία του ο Michael Bates, σύμφωνα με την Washington Post.

Oι συνάδελφοί του τον κάλεσαν να αναθεωρήσει την απόφασή του, ωστόσο εκείνος δεν άλλαξε γνώμη. Σήμερα έγινε γνωστό πως η Τερέζα Μέι δεν έκανε αποδεκτή την παραίτησή του. Σας κάνει εντύπωση για τα ελληνικά δεδομένα; Κι όμως κάπου συμβαίνουν κι αυτά.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost