ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/12/2017 11:03 EET | Updated 22/12/2017 14:46 EET

Επίθεση στο Εφετείο: Βρέθηκε το βαν των τρομοκρατών και κάλυκας που επιβεβαιώνει τον πυροβολισμό

Άριστα οργανωμένη χαρακτηρίζουν την επίθεση αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής

Eurokinissi

Άριστα οργανωμένη χαρακτηρίζουν την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο της Αθήνας αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίοι περίμεναν τρομοκρατικό χτύπημα μέχρι το τέλος του έτους.

Οι τρομοκράτες είχαν κάνει κατόπτευση του χώρου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, και γνώριζαν καλά που θα τοποθετήσουν τη βόμβα και που βρίσκεται ο αστυνομικός-φρουρός. Η Αντιτρομοκρατική «βλέπει» τουλάχιστον τέσσερα άτομα πίσω από την επίθεση. Δύο ενόπλους που θα λειτουργούσαν σαν κάλυψη σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά και δύο άτομα που τοποθέτησαν τη βόμβα. Οι δράστες χρησιμοποίησαν βανάκι που είχαν κλέψει νωρίτερα. Σύμφωνα με την περιγραφή του αστυνομικού-φρουρού, ο οποίος βρισκόταν εντός του Εφετείου, έξω από το κτίριο σταμάτησε ένα κλειστό φορτηγάκι, από το οποίο κατέβηκαν δύο. Ένα ακόμη άτομο περίμενε στο πίσω μέρος του οχήματος και σίγουρα υπήρχε και τέταρτος δράστης που ήταν ο οδηγός.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κάλυκας υποδεικνύει πως το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν Καλάσνικοφ, ενώ το βανάκι είχε κλαπεί το 2015 από την περιοχή του Συντάγματος, όπου το είχε σταθμεύσει ο ιδιοκτήτης του. Το όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας όμοιου οχήματος, που κυκλοφορεί νόμιμα σε περιοχή των νοτίων προαστίων.

Eurokinissi

 

Η βόμβα περιείχε μεγάλη ποσότητα αμμωνιοδυναμίτιδας και έτσι η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή με αποτέλεσμα τις εκτεταμένες καταστροφές. Ο τρόπος δράσης των τρομοκρατών θυμίζει στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής τα χτυπήματα της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», οργάνωση που έχει αποδείξει ότι γνωρίζει να κατασκευάζει πολύ ισχυρές βόμβες. Η «ΟΛΑ» έχει κάνει ανάλογα χτυπήματα στο παρελθόν, πολύ καλά οργανωμένα. Κανείς ακόμα δεν μπορεί στην ΕΛ.ΑΣ. να είναι απόλυτα βέβαιος ότι πρόκειται για τη συγκεκριμένη οργάνωση, κάτι που αναμένεται να γίνει γνωστό από την ανάληψη ευθύνης που πιθανότατα θα ακολουθήσει.

Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά, πάντως, ότι έχει να κάνει με «έμπειρους» τρομοκράτες που δεν ήθελαν να σκοτώσουν αλλά που θα μπορούσαν να το κάνουν σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχει σοβαρή εκτίμηση ότι οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον του φρουρού, για να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους καταδιώξει. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε κάλυκας, ο οποίος μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, που θα διαπιστώσει το επόμενο 24ωρο αν σχετίζεται με κάποια οργάνωση του αντάρτικου πόλης.

 

Eurokinissi

Η διοίκηση του Εφετείου Αθηνών αναστέλλει τις εργασίες του δικαστηρίου έως και τις 5 Ιανουαρίου 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

 

Sponsored Post