ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/02/2019 11:06 EET

Ξεχάστε τη Μύκονο και τη Σαντορίνη – Η Σύρος είναι ο απόλυτος προορισμός για φέτος το καλοκαίρι

Το άρθρο σε ένα ξένο δίκτυο και η εξομολόγηση μιας τουρίστριας για την αγάπη της στο νησί.

gbproject via Getty Images

Όσοι έχουν επισκεφτεί τη Σύρο, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, μιλούν για έναν παράδεισο επί της γης. Κι αυτό γιατί εκτός από τα πλακόστρωτα δρομάκια της και τους φιλόξενους κατοίκους της, θεωρείται τουριστικός πόλος έλξης καθόλη τη διάρκεια του έτους εξαιτίας και της εγγύτητάς της στην Αθήνα.

Το νησί της Σύρου εξυμνεί και ο ιστότοποςtravel+leisure ο οποίος παραθέτει την μαρτυρία μιας τουρίστριας που πρόσφατα βρέθηκε στην Ερμούπολη μαζί με το σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Η ίδια μιλά για ένα πανέμορφο μέρος στην καρδιά του Αιγαίου που δεν αλλάζει ούτε με τη Μύκονο ούτε με τη Σαντορίνη.

«Η Ερμούπολη είναι το ιταλικό όνειρο των θεάτρων, των καφέ και του πολιτισμού που παράλληλα δίνει τη δυνατότητα για κολύμπι στα καταγάλανα νερά που βρίσκονται μόλις ένα βήμα από το σπίτι σου», αναφέρει η ίδια.

Patricia Fenn Gallery via Getty Images

Στη συνέχεια επισημαίνει πως ενώ η Σύρος είναι τόσο κοντά με τη Μύκονο δεν προσελκύει σε καμία περίπτωση την ίδια ομάδα τουριστών. Με λιγότερες θεματικές παραλίες, η Σύρος δεν ταιριάζει με αυτό που έχουν στο μυαλό τους οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες για τα ελληνικά κυκλαδίτικα νησιά.

Η πλειοψηφία των επισκεπτών της προέρχονται κυρίως από τη Γαλλία και τη Σκανδιναβία. Το νησί φημίζεται για την πολιτιστική του δράση, την ακμάζουσα καλλιτεχνική του σκηνή, τα περισσότερα από 1.300 νεοκλασικά του κτίρια και την μοναδική του κουζίνα.

«Διοργανώνουμε 15 φεστιβάλ ετησίως», λέει η Θωμαή Μενδρινού, αντιδήμαρχος πολιτισμού. Όπως μάλιστα εξηγεί, υπάρχουν φεστιβάλ αφιερωμένα στο ακορντεόν, την κιθάρα και την τέχνη.

Η τουρίστρια που βρέθηκε στη Σύρο αναφέρει πως όλοι οι επισκέπτες μαγεύονται από το νησί και όλοι βρίσκουν έναν τρόπο να παραμείνουν παραπάνω παρακινούμενοι από το πάθος τους

gbproject via Getty Images

Η Λία Μαστοράκη, περιγράφει τη στιγμή που μαζί με τον σύζυγό της, εξαιτίας της αγάπης τους για το νησί, πήραν την απόφαση να ανοίξουν ένα μαγαζί εκεί. Οι επισκέπτες που φτάνουν στη Σύρο είναι σίγουρο πως θα την επισκεφτούν πάλι. Κι αυτό γιατί έχουν βρει ένα μέρος όπου αισθάνονται σαν το σπίτι τους.

Η τουρίστρια γράφει για τα λουκούμια με γεύση τριαντάφυλλο που έφαγε στο νησί αλλά και τα παγωτατζίδικα που υπήρχαν σε κάθε γωνία. Μιλά για την ενετική γειτονιά της Άνω Σύρου στην οποία η ατμόσφαιρα αλλάζει: Η ηρεμία κυριαρχεί στα λευκά γραφικά σπίτια, τα οποία μπορεί κανείς να προσεγγίσει ανεβαίνοντας αρκετά σκαλοπάτια. Στην κορυφή της, τοποθετείται η Μητρόπολη των Καθολικών Σαν Τζώρτζης, καθώς στο νησί υπάρχει έντονη καθολική παράδοση.