ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14/07/2020 17:47 EEST | Updated 14/07/2020 19:45 EEST

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το Kassiopi Project στην Κέρκυρα

Η παρουσίαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σηματοδότησε τις εξελίξεις.

Huffpost GR

Ένα ακόμα, εμβληματικό έργο τουριστικής ανάπτυξης, μπήκε σε εφαρμογή, με τις πρώτες εργασίες κατεδάφισης υφιστάμενων κτιρίων.

Πρόκειται για το Kassiopi Project, για το οποίο έχει γίνει μεγάλος ντόρος στην Κέρκυρα και που τελικά προχωρά με την έκδοση των οικοδομικών αδειών.

Πριν από μέρες, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε μια άλλη θεμελίωση τουριστικού έργου, του Kilada στην Αργολίδα, τόνισε ότι εντός του Ιουλίου θα ξεκινήσει και το έργο στην Κασσιόπη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κάτι που έγινε το περασμένο Σάββατο 11 Ιουλίου, στον Άγιο Στέφανο Σινιών, στην περιοχή Ερημίτης, στην Κέρκυρα.

Αν βάλουμε και την έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό, τότε σε διάστημα ενός μήνα έχουμε σε τρεις πολύ μεγάλες επενδύσεις να «έχουν μπει μπουλντόζες» κι όπως φαίνεται θα υπάρξει συνέχεια.

Το Kassiopi Project θα πραγματοποιηθεί από την NCH Capital Inc., με όραμα τη δημιουργία ενός καινοτόμου, πολυτελούς οικολογικού προορισμού, εμπνευσμένου από το φυσικό μεγαλείο και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Κέρκυρας.

Πρόκειται για μια επένδυση 5 αστέρων, που θα ξεπεράσει τα 120 εκατ. ευρώ. Θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 90 δωματίων, πολυτελείς κατοικίες και διαμερίσματα καθώς και μαρίνα. Το Kassiopi Project θα εκτείνεται σε 500 στρέμματα γης, όπου το 93% θα είναι χώρος πρασίνου, ενώ η δόμηση θα περιορίζεται στο 7% της έκτασης, σε τρεις ξεχωριστές ζώνες, για την επίτευξη της αρμονίας και της διατήρησης του φυσικού τοπίου και σε σχεδιασμό που ακολουθεί τον κερκυραϊκό ρυθμό, διατηρώντας αναλλοίωτο το παραδοσιακό στοιχείο.

Tο έργο αναμένεται να επιφέρει σημαντική ανάπτυξη για την τοπική κοινωνία, την οικονομία και τις τοπικές επιχειρήσεις, ενώ πρόκειται να δημιουργήσει μεγάλο αριθμό νέων, μόνιμων θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια κατασκευής και λειτουργίας.

Η εταιρεία, ήδη βρίσκεται σε διαδικασία επιλογής κατασκευαστή και οι οικοδομικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

Στην πρώτη φάση κατασκευής, θα δημιουργηθεί το ξενοδοχείο, εντός διετίας και στη δεύτερη φάση τα υπόλοιπα, εντός τριών ετών.

«Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης, προϋποθέτει επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, δίχως οποιοσδήποτε επίδοξος επενδυτής να κληθεί να υπερβεί αχρείαστα εμπόδια ώστε να φέρει σε πέρας το έργο του,» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, ενώ ο Ανδρέας Σάντης, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής για τα Δ. Βαλκάνια, την Ελλάδα και την Κύπρο της NCH Capital Inc., παρουσίασε όλες τις πτυχές της κατασκευής του έργου, επισημαίνοντας ότι η «υλοποίηση του έργου αυτού δίνει για μια ακόμη φορά ψήφο εμπιστοσύνης από ένα επενδυτικό ταμείο που εδρεύει στις ΗΠΑ για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού.»

Huffpost GR

Παρόντες στην εκδήλωση, ήταν ο γενικός πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη Gregory Pfleger, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, και αρκετοί ακόμη.

Huffpost GR

Η NCH Capital είναι ένας ιδιωτικός οργανισμός διαχείρισης επενδυτικών και επιχειρηματικών κεφαλαίων, με διεθνή παρουσία σε ΗΠΑ, Ρωσία, Λατινική Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Κύπρος, Κροατία, Ρουμανία, Αλβανία, Ουκρανία, Λετονία, Καζακστάν, Βουλγαρία και Μαυροβούνιο. Μεταξύ των τομέων επιχειρηματικής δραστηριότητας συγκαταλέγονται οι επενδύσεις σε εισηγμένες εταιρείες, τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και οι επενδύσεις σε ακίνητα. Η NCH Capital δημιουργεί πολυτελή οικιστικά θέρετρα παγκοσμίου επιπέδου στην Ελλάδα και τα δυτικά Βαλκάνια.

HuffPost Greece
HuffPost Greece
Kassiopi Project στην Κέρκυρα
HuffPost Greece
Kassiopi Project στην Κέρκυρα