Ξεκίνησε η διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων από τις πλημμύρες στους δικαιούχους ασφαλισμένους

Άμεση ανταπόκριση της ασφαλιστικής αγοράς, ενώ προχωρά με ταχύτητα η καταγραφή των ζημιών.
Eurokinissi

Σε άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών αυτοψίας και καταγραφής των ζημιών ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις σε ασφαλισμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, έχουν προχωρήσει οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες έθεσαν σε προτεραιότητα την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Σημειώνεται ότι οι ελληνικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις διαθέτουν σχεδόν διπλάσια κεφάλαια από τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία με δείκτη φερεγγυότητας από τους υψηλότερους στη Ευρώπη (184,6% σύμφωνα με την Έκθεση της ΤτΕ).

«Ως ασφαλιστική αγορά βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους ασφαλισμένους μας εκπληρώνοντας την αποστολή μας. Η κλιματική κρίση είναι εδώ. Οι συνθήκες σε διεθνές επίπεδο επιβάλλουν συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Η ασφαλιστική αγορά είναι στη διάθεση της Πολιτείας με τεχνογνωσία και ολοκληρωμένες προτάσεις ώστε να συμβάλλει στην πρόληψη και το σχεδιασμό για τη διαχείριση των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές, οι οποίες απειλούν με όλο και μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα τη χώρα μας», αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Η ΕΑΕΕ προχωρά, όπως σε κάθε περίπτωση φυσικής καταστροφής, σε αναλυτική καταγραφή που περιλαμβάνει το πλήθος των ζημιών, προβλεπόμενα ποσά αποζημιώσεων και τα ασφαλισμένα κεφάλαια ανά κατηγορία και ανά γεωγραφική κατανομή. Τα επίσημα στοιχεία θα δημοσιευθούν με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Δημοφιλή