Ξύλο μεταξύ βουλευτών στο κοινοβούλιο της Ταϊβάν (εικόνες)

Λόγω διαφωνιών περί μεταρρυθμίσεων.
NurPhoto via Getty Images

Βουλευτές στην Ταϊβάν αντάλλαξαν χτυπήματα μέσα στο κοινοβούλιο την Παρασκευή στο πλαίσιο έντονων διαφωνιών σχετικά με μεταρρυθμίσεις στη Βουλή, λίγες ημέρες πριν ο εκλεγμένος πρόεδρος Λάι Τσινγκ-τε αναλάβει καθήκοντα χωρίς να διαθέτει την πλειοψηφία.

Ακόμα και πριν αρχίσει η υποβολή των ψήφων κάποιοι βουλευτές φώναζαν και σπρώχνονταν έξω από την αίθουσα, και αργότερα τα επεισόδια μεταφέρθηκαν μέσα. Οι σκηνές που έχουν κυκλοφορήσει είναι χαοτικές, με βουλευτές να συνωστίζονται γύρω από την έδρα του προέδρου, να πηδάν πάνω από τραπέζια και να ρίχνουν συναδέλφους τους κάτω. Αν και η ηρεμία επέστρεψε σύντομα, ακολούθησε ένταση και το απόγευμα.

Ο Λάι, που είναι να ορκιστεί τη Δευτέρα, κέρδισε τις εκλογές του Ιανουαρίου μα το Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα, του οποίου ηγείται, έχασε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, Κουομιντάνγτ, έχει περισσότερες έδρες μα όχι αρκετές για να πάρει την πλειοψηφία μόνο του, οπότε συνεργάζεται με το μικρό Κόμμα του Λαού της Ταϊβάν.

Δημοφιλή