«Ξηλώθηκε» η συμμορία που λήστευε τουρίστες στου Φιλοπάππου

«Ξηλώθηκε» η συμμορία που λήστευε τουρίστες στου Φιλοπάππου

Εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. η συμμορία που είχε γίνει ο τρόμος για τους τουρίστες και τους κατοίκους στην περιοχή του Φιλοπάππου στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για τη συμμορία που είχε ληστέψει παρέες Ελλήνων νεαρών αλλά και τουριστών που περπατούσαν ανυποψίαστοι σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές της πόλης. Στις 28 Φεβρουαρίου 2018 η Αστυνομία συνέλαβε τέσσερις Αλγερινούς, ηλικίας 16, 17, 19 και 21 ετών, οι οποίοι φέρονται να προχωρούσαν σε ληστείες στην περιοχή της Ακρόπολης και στο Λόφο του Φιλοπάππου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι κατηγορούμενοι από τριμήνου και πλέον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα. Ως προς τη μεθοδολογία - τρόπο δράσης (modus operandi), τα μέλη της σπείρας αρχικά στοχοποιούσαν άτομα, και στη συνέχεια τα προσέγγιζαν και αφαιρούσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, με χρήση ή απειλή σωματικά βίας, καθώς και απειλή μαχαιριών.

Σε άλλες περιπτώσεις προσέγγιζαν τα θύματά τους και χωρίς να γίνονται αντιληπτοί τους αφαιρούσαν τσάντες, πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν εννέα περιπτώσεις ληστειών και τέσσερις κλοπών. Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο έγινε άλλη μία ληστεία με θύματα παρέα νεαρών, με αποτέλεσμα να αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο για δράση και δεύτερης συμμορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων και για τους δύο ενήλικες εκδόθηκαν εντάλματα προσωρινής κράτησης.