ΔΙΕΘΝΕΣ
13/12/2018 15:09 EET | Updated 13/12/2018 15:12 EET

Ξεπουλάει και διχάζει η μάσκα προσώπου Κιμ Γιονγκ Ουν σε συσκευασία πυρηνικής βόμβας

Εσείς θα την αγοράζατε;

H Νότια Κορέα έχει μακρά παράδοση στην βιομηχανία ομορφιάς, με τις γυναίκες της χώρας να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην περιποίηση του προσώπου τους.

Πρόσφατα όμως, έγινε το επίκεντρο αντιδράσεων και όχι για τα θαυματουργά αποτελέσματα που προσφέρει. Μία εταιρία καλλυντικών αποφάσισε να κυκλοφορήσει στην αγορά μία μάσκα προσώπου, ενυδάτωσης και λεύκανσης, με το πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ουν, προσφέροντάς μάλιστα το προϊόν σε συσκευασία που θύμιζε πυρηνική βόμβα.

Σύμφωνα με τους New York Times, από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, η μάσκα προσώπου Κιμ Γιονγκ Ουν πούλησε 25.000 τεμάχια, με την πρόεδρο της εταιρίας 5149, που τις φτιάχνει, να δηλώνει ότι μέσω του προσώπου του ηγέτη της Βόρειας Κορέας απέτισε φόρο τιμής στις Συνόδους Βόρειας Κορέας-Νότιας Κορέας που πραγματοποιήθηκαν φέτος.

 Οι αντιδράσεις πάντως κατά της μάσκας, δεν άργησαν να πάρουν διαστάσεις. «Το γεγονός ότι ο χειρότερος δικτάτορας στον κόσμο - ο οποίος παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων του - απεικονίζεται ως κάποιος που μπορεί να είναι μέρος της παγκόσμιας ειρήνης, δείχνει ότι η κοινωνία της Νότιας Κορέας έχει χάσει την ικανότητα να φιλτράρει και να ελέγχει την κατάσταση» δήλωσε Kang Dong-wan, καθηγητής Βόρειοκορεατικού πολιτισμού  στο Πανεπιστήμιο Dong-A  της Νότιας Κορέας.

 

 

Όπως και να έχει, ένα τέτοιο προϊόν θα ήταν αδιανόητο στη Βόρεια Κορέα. Τα πρόσωπα των ηγετών της Βόρειας Κορέας μόνο αποθεώνονται και βέβαια οποιαδήποτε ασέβεια απέναντί τους θα οδηγούσε σε αυστηρή τιμωρία.

Στη Νότια Κορέα, οι ευνοϊκές απεικονίσεις της Βόρειας Κορέας είναι στην πραγματικότητα παράνομες βάσει νόμου του 1948, ο οποίος τώρα σπανίως εφαρμόζεται. Για παράδειγμα, η «Επιτροπή καλωσορίσματος ενός σπουδαίου άντρα» επιτράπηκε από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας να καλωσορίσει τον Κιμ κατά τη διάρκεια ενδεχόμενης επίσκεψής του στη Σεούλ αυτό τον μήνα.

 

Με πληροφορίες από New York Times