ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20/04/2018 07:37 EEST | Updated 20/04/2018 07:38 EEST

Γαλάζια χαμόγελα για τη δημοσκοπική πρωτιά

SOOC

Με ικανοποίηση από το γαλάζιο επιτελείο έγιναν δεκτά τα αποτελέσματα νέας
δημοσκόπησης (Pulse) που εμφανίζουν τη ΝΔ να καταγράφει προβάδισμα δέκα μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια στιγμή όπου η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο ελλήνων Στρατιωτικών στην Αδριανούπολη και το κλίμα ανασφάλειας στην καθημερινότητα του πολίτη επιτείνουν τη φθορά της κυβέρνησης.

Με βάση και την εικόνα όπως αυτή αποτυπώνεται στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, με τη ΝΔ αποσπά το 31,5% των ψήφων έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Πειραιώς εξάγουν τρία βασικά συμπεράσματα.

Καταρχήν κεντρική εκτίμηση είναι ότι η σταθερή πρωτιά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η διαφορά των δέκα μονάδων που διατηρεί έναντι του βασικού της αντιπάλου, ερμηνεύεται ως μια ξεκάθαρη πεποίθηση στο εκλογικό σώμα ότι η ΝΔ αποτελεί αυτή τη στιγμή κυρίαρχη πολιτική δύναμη.

Επιπλέον, οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώνουν την σημαντική υπέροχη του προέδρου της ΝΔ έναντι του Αλέξη Τσίπρα σε όλους τους επί μέρους δείκτες.

Σύμφωνα δε με τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας, οι πολίτες σε διψήφιο ποσοστό επιλέγουν τον κ.Μητσοτάκη ως τον καταλληλότερο για να διαχειριστεί τα ζητήματα της οικονομίας και της ανάπτυξης, με τον Πρόεδρο της ΝΔ να προηγείται με 11 μονάδες σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, στην ανάλυση τους οι επιτελείς της ΝΔ επισημαίνουν με νόημα το γεγονός ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων όπως η ασφάλεια των πολιτών ή το θέμα που ανέκυψε με τους δύο έλληνες αξιωματικούς.

Σημειώνουν μάλιστα - ως αξιοσημείωτο - ότι μόνο 2 στους 10 Έλληνες είναι ευχαριστημένοι με τα επίπεδα ασφάλειας και αστυνόμευσης ενώ ακόμη και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η πλειοψηφία δηλώνει ότι δεν αισθάνεται ασφαλής.