ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13/01/2018 10:46 EET

Γαβρόγλου: Από τον Ιούνιο του 2020 σε εφαρμογή το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Πώς θα γίνουν οι φετινές εισαγωγικές εξετάσεις

Sooc

Από τον Ιούνιο του 2020 θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, δήλωσε στην ΕΡΤ το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, συμπληρώνοντας πως συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις σε πολλά επίπεδα πάνω σε αυτό που έχει ήδηκατατεθεί, ώστε να γίνουν οι όποιες βελτιώσεις. Βασικός άξονας για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ θα είναι ο βαθμός απολυτηρίου, τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.

Όσον αφορά τις φετινές εισαγωγικές εξετάσεις, ο υπουργός δήλωσε ότι θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα: τη Γλώσσα-Λογοτεχνία, την Ιστορία, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία

Για τις μετεγγραφές είπε πως θα γίνονται με οικονομικά κριτήρια και μόνο, σημειώνοντας ότι το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου αναμένεται να ψηφιστεί η σχετική ώστε καμία οικογένεια δεν θα συντηρεί ένα σπίτι πέρα από το δικό της.

Ερωτηθείς για τις σχολικές εκδρομές, ο κ. Γαβρόγλου διερωτήθηκε γιατί υπάρχουν τώρα αντιδράσεις καθώς είναι μια υπουργική απόφαση που πάρθηκε τον περασμένο Μάρτιο, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει σωστή οργάνωση με επίκεντρο πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, είπε ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα το οποίο θα γίνει αντίστοιχα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ο υπουργός Παιδείας έκανε αναφορά και στη στάση της Εκκλησίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ, λέγοντας πως έχει αποκλιμακωθεί η ένταση, ενώ χαιρέτισε την απόφαση της Εκκλησίας να μην υιοθετήσει στην ανακοίνωσή της τις αποφάσεις που είχαν παρθεί το 1990 όπως για πραγματοποίηση συλλαλητηρίων.