ΔΙΕΘΝΕΣ
07/05/2019 15:47 EEST

Γέμισε την Πολωνία με αφίσες της Παναγίας με φωτοστέφανο ουράνιο τόξο και συνελήφθη

O πιο απίστευτος λόγος για να μπει κανείς φυλακή.

Μια γυναίκα από την Πολωνία είχε μια εμμονή. Κολλούσε αφίσες της Παναγίας με φωτοστέφανο στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Οι αρχές της χώρας την εντόπισαν και τη συνέλαβαν.

Με την κατηγορία ότι προσβάλλει το κοινό θρησκευτικό αίσθημα, η 51χρονη από το Πλοκ της Πολωνία οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Η γυναίκα έλειπε στο εξωτερικό, ωστόσο, με την επιστροφή της, η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι της όπου βρήκε δεκάδες εικόνες της Παναγίας με φωτοστέφανο στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Πρόκειται για την «Μαύρη Μαντόνα της Τσεστοχόβα», μια βυζαντινή εικόνα, μνημείο της Ουνέσκο και ένας από τους πλέον σημαντικούς καθολικούς ναούς της Πολωνία. Σύμφωνα, με το σύνταγμα της χώρας, η προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος αποτελεί έγκλημα, με τιμωρία ακόμα και τα δύο έτη φυλάκισης. Ο υπουργός εσωτερικών, Γιοάχομ Μπρουντζίνσκι περέγραψε τις αφίσες ως «πολιτισμική βαρβαρότητα» και πως η ελευθερία δεν δίνει το δικαίωμα να προσβάλλει κανείς τα «πιστεύω» των συμπολιτών του.

«Απειλή για το πολωνικό κράτος η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα» ήταν το σχόλιο του προέδρου του ακροδεξιού κόμματος, Νόμος και Δικαιοσύνη, Γιαροσλάβ Κατσίνσκι.

Πηγή: Guardian