Γέμιζαν Ελλάδα και Κύπρο με παράνομα σκευάσματα για τη στυτική δυσλειτουργία

Τα έσοδά τους εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ.
.
.
astynomia

Χιλιάδες αποστολές και παραδόσεις παράνομων σκευασμάτων για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας θεωρούν τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας πως είχαν πραγματοποιήσει εδώ και έναν χρόνο δύο άνδρες, τους οποίους συνέλαβαν το πρωί της Παρασκευής.

Πρόκειται για έναν 29χρονο με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος φέρεται να είχε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, και έναν 52χρονο συνεργό του, ο οποίος είχε αναλάβει χρέη μεταφορέα.
Ο 29χρονος κανόνιζε την εισαγωγή των παράνομων σκευασμάτων από την Ινδία και στη συνέχεια, μέσω ιστοσελίδας και του προφίλ του στο Facebook αναρτούσε αγγελίες με πλήρη αναφορά στη δραστική ουσία του σκευάσματος, αλλά και οδηγίες για τη χρήση του. Στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη, συχνά διέγραφε τις παλιές αγγελίες, αναρτούσε νέες, άλλαζε την επωνυμία της υποτιθέμενης εταιρείας, που εμπορευόταν τα σκευάσματα, ενώ χρησιμοποιούσε για τις παραγγελίες κινητά, που είναι καταχωρημένα σε ανύπαρκτα πρόσωπα.
Σύμφωνα με την έρευνα των στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας, είτε δια ζώσης είτε μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών, οι δύο συλληφθέντες απέστειλαν τουλάχιστον σε 55 περιοχές της χώρας μας, αλλά και σε δύο της Κύπρου αυτά τα σκευάσματα, τα οποία δεν είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ και θεωρούνται επικίνδυνα.
Κατά τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 500 τεμάχια παράνομων φαρμακευτικών σκευασμάτων για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας (χάπια – τζελ),
  • 4.710 ευρώ και 100 δολάρια Η.ΠΑ.,
  • πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων και εγγράφων,
  • -4- κινητά τηλέφωνα και
  • 830 γραμμάρια λαθραίου καπνού.
Τα έσοδά τους εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ

Δημοφιλή