ΔΙΕΘΝΕΣ
12/11/2018 11:04 EET

Γυμνόστηθη διαδηλώτρια πλησίασε τη λιμουζίνα του Τραμπ στο Παρίσι

Η ουκρανική ριζοσπαστική φεμινιστική ακτιβιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη

ASSOCIATED PRESS

Μια γυμνόστηθη διαδηλώτρια συνελήφθη από τη γαλλική αστυνομία το πρωί της Κυριακής, επειδή έτρεξε προς τη λιμουζίνα στην οποία επέβαινε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατευθυνόταν προς τελετή στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι για τα 100 χρόνια από την εκεχειρία που σήμανε το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η διαδηλώτρια, που είχε γραμμένο στο στήθος της «Fake Peacemaker» («Ψεύτικος Ειρηνοποιός») και αντιπολεμικά σλόγκαν σε άλλα σημεία του σώματός της, κατάφερε με κάποιον τρόπο να παραβιάσει τα μέτρα ασφαλείας στην λεωφόρο Champs-Elysees, σύμφωνα με το Reuters.

Έφτασε σε απόσταση λίγων μέτρων από την λιμουζίνα του Τραμπ, πριν την πιάσει η αστυνομία.

Τουλάχιστον άλλη μία τόπλες διαδηλώτρια φέρεται να κατάφερε να φτάσει στη λεωφόρο, καθώς περνούσε η λιμουζίνα του Τραμπ, μα τη σταμάτησε η αστυνομία πριν πλησιάσει τα οχήματα.

Η FEMEN, ουκρανική ριζοσπαστική φεμινιστική ακτιβιστική οργάνωση, γνωστή για τις προβοκατόρικες ενέργειές της, ανέλαβε την ευθύνη.

Δεκάδες ηγέτες, περιλαμβανομένου του Τραμπ, του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στον Τάφο του Αγνώστου Στρατιώτη κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου για την επέτειο των 100 ετών από το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, που άρχισε τον καλοκαίρι του 1914.

Η Ίνα Σεβτσένκο, ηγετικό στέλεχος των FEMEN, έγραψε σε σειρά από tweets πως η παρουσία ηγετών όπως ο Τραμπ, ο Πούτιν και ο Ερντογάν- τους οποίους χαρακτήρισε «εγκληματίες πολέμου»- μετέτρεψε την εκδήλωση σε ένα «θλιβερό θέαμα το οποίο διασκέδασε μόνο τους εγκληματίες που συμμετείχαν σε αυτό», σύμφωνα με μετάφραση του Bloomberg.

«Ήρθαν για να γιορτάσουν την ειρήνη, μα προωθούν τον πόλεμο» έγραψε η Σεβτσένκο.

Μετάφραση/ αναδημοσίευση από την αμερικανική έκδοση της HuffPost