ΔΙΕΘΝΕΣ
01/03/2018 18:00 EET

Γυναίκα από τη Ρωσία δηλητηρίασε τη σωσία της με τσιζκέικ για να κλέψει την ταυτότητά της

Γυναίκα, ρωσικής καταγωγής, κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας της σωσία της με τσιζκέικ στο οποίο είχε βάλει δηλητήριο, με στόχο να κλέψει την ταυτότητά της.

Η κατηγορούμενη έκλεψε το διαβατήριο του θύματος της, χρήματα κι άλλα περιουσιακά της στοιχεία, ενώ προσπάθησε να κάνει τη δηλητηρίασή της να φανεί σαν απόπειρα αυτοκτονίας.

«Είναι ένα παράξενο και διεστραμμένο έγκλημα, το οποίο θα μπορούσε να είχε στοιχήσει τη ζωή της γυναίκας από τη συνοικία Κουίνς της Νέας Υόρκης, της οποίας το μόνο σφάλμα είναι ότι μοιάζει φυσιογνωμικά με την κατηγορούμενη», ανέφερε ο εισαγγελέας της περιφέρειας του Κουίνς, Ρίτσαρντ Μπράουν.

Σε βάρος της ύποπτης, Βικτόρια Νασίροβα, 42 ετών, από το Μπρούκλιν απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διάρρηξης, άσκησης σωματικής βλάβης και άλλες κατηγορίες. Η 42χρονη συνελήφθη τον Μάρτιο του 2017.

Σε παλιότερη συνέντευξή της με το κανάλι CBS, η Νασίροβα αρνήθηκε ότι εξανάγκασε τη σωσία της να φάει το ποτισμένο με δηλητήριο τσιζκέικ.

Τον Αύγουστο του 2016, η Νασίροβα επισκέφθηκε την 35χρονη σωσία της στο Κουίνς με δώρο ένα τσιζκέικ. Ο εισαγγελέας αναφέρει ότι και οι δύο γυναίκες είναι μελαχρινές, έχουν τον ίδιο τύπο επιδερμίδας και μιλούν ρωσικά. «Η 35χρονη έφαγε το γλυκό και αισθάνθηκε αμέσως μια αδιαθεσία. Η τελευταία ανάμνηση πριν λιποθυμήσει είναι το πρόσωπο της κατηγορουμένης».  

Την επόμενη ημέρα, φιλικό πρόσωπο βρήκε την 35χρονη αναίσθητη στο σπίτι της. Φορούσε νυχτικό και δίπλα της υπήρχαν σκορπισμένα χάπια σαν να είχε επιχειρήσει να δώσει τέλος στη ζωή της. Αμέσως διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Επιστρέφοντας σπίτι της μετά την ανάρρωση διαπίστωσε ότι είχαν γίνει άφαντα το διαβατήριο της, η κάρτα εργασίας της, κοσμήματα και χρήματα.

Αστυνομικοί εξέτασαν δείγμα του τσιζκέικ και διαπίστωσαν ότι περιείχε το ρωσικής προέλευσης φάρμακο Phenazepan.

Η 42χρονη Νασίροβα αν κριθεί ένοχη αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 25 ετών. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για τις 25 Μαΐου.