ΔΙΕΘΝΕΣ
03/11/2018 19:31 EET

Γυναίκες γδύνονται για τον Τραμπ και του λένε «Grab Them By The Ballot»

Δέκα γυναίκες γδύθηκαν για καλό σκοπό. Θυμίζουν τη μνημειώδη -και άκρως σεξιστική- φράση του Τραμπ για τις γυναίκες (Grab them by the pussy) και με ένα νέο σύνθημα προσπαθούν να κινητοποιήσουν τους ψηφοφόρους να πάνε στην κάλπη για τις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Το σύνθημα είναι: Grab Them By The Ballot.

Η Dawn Robertson, ετών 48, διοργάνωσε μια διαφορετική φωτογράφιση. Γυναίκες διαφορετικών ηλικιών, διαστάσεων, σεξουαλικού προσανατολισμού και χρώματος. Τα μοντέλα, που βρέθηκαν από τα social media, περιλαμβάνουν μια Λατινοαμερικάνα, μια τρανσέξουαλ, ένα θύμα απαγωγής και μια έγκυος.

Η Robertson είπε ότι αυτό που την έκανε να οργανώσει αυτή την καμπάνια είναι ο τρόπος που φέρονται και η ρητορική του Τραμπ και των Ρεπουμπλικανών για τις γυναίκες και τις τρανσέξουαλ, ενώ εμπνεύστηκε το σλόγκαν από την παραπάνω ατάκα του Τραμπ. 

«Ελπίζω ότι αυτές οι φωτογραφίες θα κινητοποιήσουν τις γυναίκες και τις κοινότητες να ψηφίσουν. Θέλω να ξέρουν ότι η φωνή τους έχει σημασία».

Είπε επίσης ότι δέχτηκε έντονη κριτική για το γεγονός ότι επέλεξε να φωτογραφίσει αυτές τις γυναίκες γυμνές. «Μου είπαν ότι κάνω τις γυναίκες να φαίνονται σαν αντικείμενο, μέχρι και ότι έπαιζα τον ρόλο της λευκής που ήρθε να τις σώσει. Αλλά δεν νομίζω ότι οι φωτογραφίες κάνουν τις γυναίκες να δείχνουν σαν σεξουαλικό αντικείμενο. Το γυμνό είναι οκ, το να είσαι γυμνός είναι μια φυσική έκφραση. Οι άντρες είναι εκείνοι που έχουν σεξουαλικοποιήσει και χρηματοποιήσει το γυναικείο σώμα και αυτές οι εικόνες δίνουν τη δύναμη πίσω στις γυναίκες. 

Πηγή: Indy100

 

Sponsored Post