ΔΙΕΘΝΕΣ
29/03/2018 16:31 EEST | Updated 29/03/2018 17:45 EEST

Γεωργία και Μαυροβούνιο συνεχίζουν τις απέλασεις Ρώσων διπλωματών σε ένδειξη αλληλεγγύης με το Λονδίνο

David Mdzinarishvili / Reuters

Η Γεωργία απέλασε έναν Ρώσο διπλωμάτη εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη της με τη Βρετανία, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, το γεωργιανό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Γεωργία, η οποία δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία, χαρακτήρισε ανεπιθύμητο πρόσωπο έναν ρώσο διπλωμάτη στην πρεσβεία της Ελβετίας στο Τμπιλίσι, σύμφωνα με ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Ο διπλωμάτης, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύπτεται στην ανακοίνωση, πρέπει να εγκαταλείψει τη Γεωργία μέσα σε μια εβδομάδα.

Οι βρετανικές αρχές έχουν κατηγορήσει το ρωσικό κράτος ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα πραγματοποίησε στην Αγγλία επίθεση με νευροπαραλυτικό χημικό παράγοντα.

Η Γεωργία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με τη γειτονική Ρωσία το 2008, έπειτα από έναν σύντομο πόλεμο ανάμεσα στις δύο χώρες για τις περιφέρειες της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας που αποσχίσθηκαν από τη Γεωργία και τις οποίες η Ρωσία αναγνωρίζει ως ανεξάρτητα κράτη.

Και το Μαυροβούνιο όμως προχώρησε την Τετάρτη σε απέλαση ενός Ρώσου διπλωμάτη, μετά τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στο Σάλσμπερι, στην Αγγλία, την ευθύνη για την οποία απέδωσε η βρετανική κυβέρνηση στη Μόσχα.

Σε δήλωσή της, η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, του νεότερου μέλους του ΝΑΤΟ που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε πως η απόφαση ελήφθη στην ίδια γραμμή με τα μέτρα που έλαβαν «σύμμαχοι και εταίροι, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ» και σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Βρετανία.

 

 

 

 

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost