Γεωργιάδης: Έρχεται ρύθμιση για τα γενόσημα- δεν θα υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση άνω των 3 ευρώ

Επίκειται ρύθμιση εντός της ημέρας.
.
.
Eurokinissi

Εντός της ημέρας επίκειται ρύθμιση για τα γενόσημα σκευάσματα, έτσι ώστε για κανένα να μην υπάρχει, πέρα από τη συμμετοχή του ασφαλισμένου, επιπλέον επιβάρυνση άνω των 3 ευρώ, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Με το τελευταίο δελτίο τιμών ο ασφαλισμένος είχε επιπλέον επιβάρυνση και για την αγορά γενοσήμων, με αποτέλεσμα διαμαρτυρίες από φαρμακευτικούς συλλόγους και πολίτες.

Ο υπουργός είπε πως η εφαρμογή της πολιτικής στην πράξη «καμία φορά δημιουργεί προβλήματα που δεν έχουμε υπολογίσει. Κλήθηκα να εφαρμόσω μια απόφαση των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών όσον αφορά την εξίσωση της ασφαλιστικής και της λιανικής τιμής στα γενόσημα φάρμακα. Η βούληση μου ποτέ δεν ήταν η υπερβολική επιβάρυνση των πολιτών για αυτό το λόγο άμεσα εντός της ημέρας θα υπάρξει μια υπουργική απόφαση που θα κλειδώνει τη διαφορά στα 3 ευρώ κατά ανώτατη τιμή. Αυτό θεραπεύει όλες εκείνες τις περιπτώσεις που διαβάσατε και πολλοί μας είπαν και δικαίως τα παράπονα τους και οδηγεί και σε εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης καθώς εμείς θα εξακολουθούμε να αποζημιώνουμε το φθηνότερο γενόσημο αλλά και θα αποφύγουμε τις υψηλές επιβαρύνσεις».

Δημοφιλή