Γεωργιάδης: Σκέψεις για είσοδο ανεμβολίαστων σε σουπερμάρκετ με rapid test

Ωστόσο, όπως σημείωσε, υπάρχουν δυσκολίες σε ένα τέτοιο μέτρο.
.
.
Eurokinissi

Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι ανεμβολίαστοι πολίτες να εισέρχονται στα σουπερμάρκετ με rapid test, δήλωσε στο Open ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης- προσθέτοντας ωστόσο πως υπάρχουν δυσκολίες σε ένα τέτοιο μέτρο.

«Ασφαλώς και εξετάζεται, αλλά υπάρχουν προβλήματα. Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου» είπε, συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά». Επίσης, πρόσθεσε ότι θα υπήρχε και πρόβλημα με ουρές που θα δημιουργούνταν σε ώρες αιχμής στα μεγάλα καταστήματα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στις εκκλήσεις των επαγγελματιών της εστίασης για περισσότερη στήριξη, λέγοντας πως η εστίαση έλαβε τα περισσότερα χρήματα σε σχέση με τους άλλους κλάδους, σημειώνοντας πως η στεναχώρια των επιχειρηματιών θα έπρεπε να κατευθύνεται προς τους ανεμβολίαστους, καθώς «εξαιτίας τους συνεχίζει να υπάρχει η πανδημία».

«Το να ακούγεται ότι δεν στηρίζουμε την εστίαση, το να ακούγεται με τέτοια ένταση ότι η εστίαση ζητάει και νέα χρήματα, είναι πάρα πολύ άδικο. Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, οι εκπρόσωποι του λιανεμπορίου ενώπιον του κ. Πρωθυπουργού, εξέφρασαν το πολύ μεγάλο τους παράπονο ότι η εστίαση πήρε τεράστιους πόρους σε σχέση με άλλους κλάδους. Η αλήθεια είναι ότι η εστίαση πήρε υπερδιπλάσιους πόρους από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στην Ελλάδα. Από ένα σημείο κι έπειτα αρχίζει να ακούγεται σαν αχαριστία όλο αυτό το πράγμα» είπε σχετικά.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα