ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/01/2020 14:41 EET | Updated 17/01/2020 15:42 EET

(Γερμαν)ελληνάρας συνελήφθη επειδή άναψε τσιγάρο στο αεροπλάνο

Είπε ότι κάπνιζε επειδή είχε άγχος κατά τη διάρκεια της πτήσης.

marako85 via Getty Images

«Φοβάμαι τα αεροπλάνα και η πτήση μου δημιούργησε στρες. Ήταν λάθος μου, δεν ήθελα να προκαλέσω αναστάτωση».

Με τα παραπάνω λόγια δικαιολογήθηκε στους αστυνομικούς ο… θεριακλής, ο οποίος άναψε τσιγάρο μέσα σε τουαλέτα αεροπλάνου που εκτελούσε πτήση προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Ο επιβάτης με γερμανικό διαβατήριο έγινε αντιληπτός ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στον αέρα από μία έμπειρη αεροσυνοδό, η οποία αμέσως ειδοποίησε τον πιλότο. Ο κυβερνήτης ειδοποίησε με τη σειρά του τον πύργο ελέγχου, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να περιμένουν τον… θεριακλή στο αεροδρόμιο Μακεδονία πριν ακόμα προσγειωθεί το αεροσκάφος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Ελληνάρας επιστρέφει μεθυσμένος με την καινούργια χρονιά και παίρνει σβάρνα δρόμο της Μυτιλήνης

Μόλις το αεροσκάφος προσγειώθηκε ο επιβάτης συνελήφθη από αστυνομικούς και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του αεροπορικού κώδικα. Ο ελληνικής καταγωγής άνδρας ανέφερε ότι κατάλαβε το λάθος του, το οποίο το απέδωσε στο άγχος που έχει όταν μπαίνει σε αεροπλάνο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από το αεροδρόμιο Μπάντεν- Μπάντεν της Καρλσρούης, νοτιοδυτικά της Γερμανίας, προς τη Θεσσαλονίκη, όπου προσγειώθηκε λίγο πριν τη 1.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Νωρίτερα σήμερα Παρασκευή οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που τον παρέπεμψε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. 

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η ποινή που προβλέπεται για την συγκεκριμένη παράβαση είναι είτε φυλάκιση έως έξι μήνες είτε χρηματική ποινή.