ΔΙΕΘΝΕΣ
26/03/2019 12:25 EET | Updated 26/03/2019 16:08 EET

Γερμανία: Λήξη συναγερμού για τα Δημαρχεία που δέχθηκαν απειλή για βόμβα

Επιστρατεύτηκαν αστυνομικοί σκύλοι για την διερεύνηση εκρηκτικών υλών.

STEFAN PUCHNER via Getty Images

Λήξη συναγερμού σήμαναν οι γερμανικές αρχές για τα Δημαρχεία σε έξι γερμανικές πόλεις τα οποία εκκενώθηκαν σήμερα έπειτα από απειλές― που σε κάποιες περιπτώσεις έκαναν λόγο για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών― οι οποίες διατυπώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας με email, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Διατυπώθηκε μια απειλή εναντίον της πόλης Άουγκσμπουργκ, εκκενώθηκε το δημαρχείο της πόλης, διενεργούμε έρευνες», ήταν η αρχική αναφορά της τοπικής αστυνομίας στο Twitter.

Ανάλογες αναρτήσεις στο Twitter είχαν κάνει οι αστυνομικές αρχές και των πόλεων Νόινκιρχεν, Καϊζερσλάουτερν, ανατολικό Κέμνιτς, κεντρικό Γκέτινγκεν και βόρειο Ρέντσμπουργκ.

Οι περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις των πόλεων αυτών ανακοίνωσαν ότι επιστρατεύτηκαν αστυνομικοί σκύλοι για την διερεύνηση εκρηκτικών υλών, καθώς και ότι διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από τα γραφεία τους, προκειμένου να διεξαχθούν οι απαραίτητες έρευνες και σε καμία περίπτωση δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο.

Η εφημερίδα Bild επικαλέστηκε αστυνομικό σύμφωνα με τον οποίον δεν αυξήθηκε το επίπεδο της απειλής ασφαλείας.

Τον Ιανουάριο δικαστήρια σε τρεις γερμανικές πόλεις δέχτηκαν απειλές για βόμβες αλλά δεν σημειώθηκαν εκρήξεις.

Τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 100 περιστατικά απειλών για βόμβα προς πολιτικούς, δικαστές και δημόσιες υπηρεσίες, προερχόμενες κυρίως από ακροδεξιά στοιχεία. Οι αστυνομικές αρχές δεν ήταν ωστόσο ακόμη σε θέση να διευκρινίσουν εάν και οι σημερινές απειλές προέρχονται από τις ίδιες ομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ