ΔΙΕΘΝΕΣ
04/09/2019 17:44 EEST | Updated 04/09/2019 17:46 EEST

Γερμανία: ΕΔΕ για τις «καυτές» σέλφι των γυναικών της αστυνομίας

Ζήλεψαν τη δόξα των influencers.

Instagram/melos.vanellope

Εσωτερική έρευνα έχει ξεκινήσει η γερμανική αστυνομία για τη νέα «μόδα» που έχει κάνει την εμφάνισή της στις τάξεις του Σώματος, καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες αστυνομικοί ανεβάζουν στο Instagram προκλητικές σέλφι, φορώντας την στολή τους προκειμένου να αποσπάσουν ακόμη περισσότερα likes.

Σύμφωνα με το RT, η Επίτροπος της Αστυνομίας, Μπάρμπαρα Σλόβικ, έχει διατάξει ΕΔΕ για τις ένστολες που ποστάρουν τις «καυτές» πόζες τους με hashtags όπως «#instacops» (σ.σ. μπάτσοι του instagram), μπερδεύοντας τα όρια ανάμεσα στη δουλειά τους ως αστυνομικοί με αυτή των influencers.

Χρήστες του Instagram, όπως οι Mehtap Öger και Adrienne Koleszár, παρουσιάζουν ένα συνδυασμό ομορφιάς και εξουσίας, σε μια τάση που φαίνεται να είναι σε διαρκή άνοδο, όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, ειδικά με hashtags όπως «#shecandoboth» (σ.σ. μπορεί να συνδυάσει και τα δύο), όπου γυναίκες από διάφορες υπηρεσίες αναρτούν σέλφι με τη στολή τους πλάι σε πιο «λαμπερές» φωτογραφίες από τη ζωή τους.

View this post on Instagram

#shecandoboth

A post shared by 👮🏻‍♀️Melos (@melos.vanellope) on

Είτε συνδεδεμένοι είτε όχι, οι αστυνομικοί πρέπει να συμμορφώνονται με τα επίσημα καθήκοντα ... έχουν ειδικά καθήκοντα στο επάγγελμά τους ως δημόσιοι λειτουργοί», λέει ο Γιοργκ Ράντεκ, αντιπρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών (GdP), εξηγώντας ότι οι αξιωματικοί που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 

Εν τω μεταξύ, η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία έχει εκδώσει κατευθυντήριες γραμμές προς τους αξιωματικούς για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας πως δεν πρέπει να εκθέτουν τον ρόλο τους ως προστάτες της ειρήνης.

«Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν πρέπει να αφήνει καμία αμφιβολία ότι κάποιος εκφράζεται αποκλειστικά ως ιδιώτης» προειδοποιούν οι οδηγίες.

Πηγή: RT