ΔΙΕΘΝΕΣ
10/10/2019 13:33 EEST | Updated 10/10/2019 14:09 EEST

Γερμανία: Πάνω από 2.000 είδαν σχεδόν live τη φονική επίθεση στη συναγωγή

Και άλλοι πέντε την παρακολούθησαν την ώρα που συνέβαινε μέσω Twitch.

ASSOCIATED PRESS

Το Twitch – η online πλατφόρμα live streaming της Amazon- που είναι γνωστή για τα βιντεοπαιχνίδια της, δέχεται κατηγορίες πως μετέδωσε ζωντανά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη νοτιοανατολική Γερμανία στη συναγωγή Χάλε, ενώ ερωτήματα γεννιούνται για την ελευθερία και τους περιορισμούς που πρέπει να τίθενται σε ανάλογες σελίδες.

Την Τετάρτη, ένας οπλισμένος άνδρας, ο οποίος ήταν ντυμένος με στρατιωτική στολή και πλήρως εξοπλισμένος, άρχισε να πυροβολεί εν ψυχρώ πισώπλατα μια περαστική γυναίκα κοντά στο εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης και αφού προηγουμένως είχε επιχειρήσει να εισβάλει στην παρακείμενη συναγωγή, όπου περίπου 50 πιστοί γιόρταζαν την ημέρα του Γιομ Κιπούρ, τη σημαντικότερη εβραϊκή γιορτή του έτους.

«Ζωντανή κάλυψη» επιφύλαξε ο Γερμανός ακροδεξιός και στη δεύτερη επίθεσή του, σε τουρκικό ταχυφαγείο, όπου σκότωσε και πάλι εν ψυχρώ έναν από τους πελάτες.

Οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας σημείωσαν μέσω twitter πως μόνο πέντε άτομα έτυχε να παρακολουθήσουν ζωντανά την επίθεση. Ωστόσο, 2.200 άτομα είδαν το βίντεο στη συνέχεια, αφού έμεινε στο διαδίκτυο για τριάντα περίπου λεπτά πριν κατέβει.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, οι πιο πολλοί άνθρωποι παρακολουθούν βίντεο με ζωντανές μεταδόσεις στο Twitch περισσότερο από κάθε άλλη πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και YouTube.

Reuters

H εταιρεία σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως όλα τα μέλη της «λυπούνται βαθιά και είναι συγκλονισμένα» για τη live μετάδοση.

Πέρσι, η ίδια πλατφόρμα μετέδωσε πάλι μια αιματηρή επίθεση κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά τυχερών παιχνιδιών, όταν τρία άτομα έπεσαν νεκρά από τα πυρά ενός σκοπευτή. Στη συνέχεια αυτοκτόνησε και ο ίδιος.

Η Μπριγ Βιγιαμπλάνκα, εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε πως: «η Twitch εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής εναντίον του μίσους και της βίας σε κάθε περίπτωση».

«Εργαζόμαστε σκληρά ώστε να εξαφανίσουμε από παντού αυτό το περιεχόμενο ενώ σκοπεύουμε να απενεργοποιήσουμε όλους τους λογαριασμούς που προχώρησαν στην αναπαραγωγή του βίντεο της αποτρόπαιας πράξης», συμπλήρωσε.

Το θέμα όμως είναι πως τα κλιπ της επίθεσης άρχισαν να πολλαπλασιάζονται με ταχείς ρυθμούς και σε άλλες πλατφόρμες, όπως για παράδειγμα το Twitter και το Streamable.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανάλυση της Μέγκαν Σκουάιρ, καθηγήτριας ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Έλον στη βόρεια Καρολίνα, το βίντεο καταγράφηκε σε περισσότερους από 15.000 λογαριασμούς μέσα σε μόλις μισή ώρα.

Το βίντεο που εμφανίστηκε στο Twitch αναρτήθηκε από έναν λογαριασμό που δημιουργήθηκε πριν από δύο μήνες.

Ο φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, έχει αρνηθεί το Ολοκαύτωμα, διαμαρτύρεται έντονα για τον φεμινισμό και τη μετανάστευση και θεωρεί πως η ρίζα όλων των προβλημάτων είναι οι Εβραίοι.

(Mε πληροφορίες από New York Times)

Sponsored Post