ΔΙΕΘΝΕΣ
24/08/2018 13:18 EEST

Γερμανία: Σε εξέλιξη η μάχη με τις φλόγες κοντά στο Βερολίνο

MICHAEL KAPPELER via Getty Images

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, καθώς περίπου 600 πυροσβέστες μάχονταν με τις φλόγες σε ένα δάσος στο οποίο υπάρχουν διάσπαρτα πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί, νότια του Βερολίνου, και πυκνοί καπνοί υψώνονταν πάνω από την πόλη.

Τη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς περιπλέκει η παρουσία πυρομαχικών που ανάγονται στις δραστηριότητες των σοβιετικών στρατιωτικών δυνάμεων στην πρώην Ανατολική Γερμανία.

 

Sean Gallup via Getty Images

 

Οι φλόγες, περίπου 50 χλμ νοτιοανατολικά του Βερολίνου, εξαπλώθηκαν ταχύτατα τη νύχτα, καλύπτοντας μια έκταση περίπου 500 γηπέδων ποδοσφαίρου, εξαιτίας και των συνθηκών ξηρασίας μετά από ένα από τα θερμότερα καλοκαίρια στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης.

Το καλοκαίρι σημαδεύτηκε από δασικές πυρκαγιές σε μεγάλο μέρος της ανατολικής Γερμανίας, η πυρκαγιά αυτή, τόσο κοντά στη μεγαλύτερη πόλη, έκανε τις αρχές να ενεργοποιήσουν συστήματα εκτάκτου ανάγκης νωρίς την Παρασκευή, δίνοντας οδηγίες στους κατοίκους του Βερολίνου να κλείσουν τα παράθυρά τους.

 

MICHAEL KAPPELER via Getty Images

 

Οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση 100 μέτρων από σπίτια σε κάποιες περιοχές. Οι αρχές ανέφεραν ότι 540 άνθρωποι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.