Γερμανία: Θα φροντίσουμε να συνεχιστεί το έργο του Σόιμπλε, λέει ο Άλτμαϊερ

Γερμανία: Θα φροντίσουμε να συνεχιστεί το έργο του Σόιμπλε, λέει ο Άλτμαϊερ
Volker Hartmann via Getty Images

Η Γερμανία θα παραμείνει πιστή στην αυστηρή δημοσιονομική πολιτική που ακολουθούσε υπό τον συντηρητικό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ακόμη κι αν το υπουργείο αναλάβουν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό, δήλωσε ο Πέτερ Άλτμαϊερ, ο ασκών χρέη υπουργού Οικονομικών.

Στη διάρκεια της οκταετούς θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών ο Σόιμπλε έγινε διάσημος στην Ευρώπη και στον κόσμο για την προσήλωσή του στη δημοσιονομική πειθαρχία τόσο στο εσωτερικό της Γερμανίας όσο και στην ευρωζώνη.

«Θα φροντίσουμε να συνεχιστεί το επιτυχημένο έργο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», τόνισε ο Άλτμαϊερ, στενός συνεργάτης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή του στα μέσα του ομίλου Funke.

«Θα μείνουμε πιστοί σε έναν προϋπολογισμό που δεν θα δημιουργεί νέα χρέη. Δεν θα αυξήσουμε τους φόρους», πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Οικονομίας στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού.

«Σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα υπηρετήσουμε με υπευθυνότητα τα συμφέροντα της Γερμανίας», υπογράμμισε.

Ακόμη κι αν ένας υπουργός Οικονομικών που θα προέρχεται από το SPD θελήσει να ακολουθήσει μια λιγότερο ορθολογική δημοσιονομική πολιτική, θα δεσμεύεται από την κοινή ευθύνη της κυβέρνησης συνασπισμού, εξήγησε ο Άλτμαϊερ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή