Γερμανία: Βρήκε στο Instagram σωσία της, τη συνάντησε και την σκότωσε με 50 μαχαιριές

Το πρόσωπο της ήταν εντελώς παραμορφωμένο από τις μαχαιρίες.
Photo taken in Ingolstadt, Germany
Photo taken in Ingolstadt, Germany
Cagdas Eligüzel / EyeEm via Getty Images

Μια 23χρονη Γερμανοϊρακινή γυναίκα αφού βρήκε μια σωσία της στο Instagram στη συνέχεια τη δολοφόνησε, με τη βοήθεια ενός φίλου της, για να προσποιηθεί τον θάνατο της, πιστεύουν οι εισαγγελείς στη Βαυαρία.

Όταν το αιματοβαμμένο σώμα μιας νεαρής γυναίκας βρέθηκε τον περασμένο Αύγουστο μέσα σε μια σταθμευμένη Mercedes στο Ίνγκολσταντ της νότιας Γερμανίας, οι αρχές αρχικά αναγνώρισαν το θύμα ως Σαράμπαν Κ, μια 23χρονη αισθητικός από το Μόναχο με ιρακινές ρίζες, αναφέρει η Guardian.

Παρόλο που ορισμένα μέλη της οικογένειας της Σαράμπαν Κ είχαν αναγνωρίσει το πτώμα, μια έκθεση νεκροψίας την επόμενη μέρα δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με την ταυτότητά του θύματος. Το θύμα τελικά ήταν η Καντίντα Ο, μια Αλγερινή beauty blogger από το Χειλμπρον η οποία ζούσε στο γειτονικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, επίσης 23 ετών.

Με μακριά μαύρα ίσια μαλλιά, παρόμοιο χρώμα και μακιγιάζ, η αστυνομία είπε ότι οι δύο γυναίκες έμοιαζαν «εντυπωσιακά μεταξύ τους», με αποτέλεσμα ο γερμανικός Τύπος να αναφέρεται στην υπόθεση ως «δολοφονία doppelganger».

Μαζί με έναν 23χρονο Κοσοβάρο, ονόματι Σεχίμπ Κ , η Σαράμπαν Κ τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία της Βαυαρίας στις 19 Αυγούστου 2022, αν και οι αρχές δεν έκαναν δημόσια υποθέσεις για το κίνητρο μέχρι αυτή την εβδομάδα.

Το θύματα και οι κατηγορούμενοι αναφέρονται με το μικρό τους όνομα και ένα αρχικό, όπως συνηθίζεται στο γερμανικό νομικό σύστημα.

«Οι έρευνες μας οδήγησαν να υποθέσουμε ότι η κατηγορούμενη ήθελε να κρυφτεί εξαιτίας μιας οικογενειακής διαμάχης και να προσποιηθεί τον θάνατό της για αυτό το σκοπό», δήλωσε η Βερόνικα Γκρίζερ από το γραφείο της εισαγγελίας του Ίνγκολσταντ το πρωί της Δευτέρας (30/1).

Η αστυνομία λέει ότι η Σαράμπαν Κ επικοινώνησε με πολλές γυναίκες που έμοιαζαν με αυτήν, και χρησιμοποιούσε πολλά ψευδώνυμα σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, την εβδομάδα πριν από τη δολοφονία. «Δίνοντας διάφορες υποσχέσεις προσπάθησε να συναντήσει ορισμένες από αυτές τις κοπέλες, κάτι που αρχικά δεν στέφθηκε με επιτυχία», είπε ο Γκρίζερ.

Αλλά η Καντίντα Ο είχε συμφωνήσει να συναντηθούν, δελεασμένη από αυτό που η Süddeutsche Zeitung ανέφερε ότι ήταν μια προσφορά καλλυντικών.

Ο Σεχίμπ Κ και η Σαράμπαν Κ φέρεται να την πήραν με ένα αυτοκίνητο από το διαμέρισμά της την ημέρα της δολοφονίας της. Την οδήγησαν σε μια δασική έκταση μεταξύ Χάιλμπρον και Ίνγκολσταντ και στη συνέχεια τη μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου.

«Το όπλο του εγκλήματος δεν βρέθηκε, αλλά τα στοιχεία είναι συντριπτικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Άντρες Αίσχλε, στην Bild. «Το θύμα σκοτώθηκε με περισσότερες από πενήντα μαχαιριές, το πρόσωπο της ήταν εντελώς παραμορφωμένο».

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι το ζευγάρι στη συνέχεια έβαλε το θύμα στο πίσω κάθισμα της Mercedes και οδήγησε στο Ίνγκολσταντ, σταθμεύοντας το αυτοκίνητο σε μια ήσυχη κατοικημένη περιοχή στις όχθες του Δούναβη, όπου ανακαλύφθηκε από τους γονείς του Σεχίμπ Κ λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 16ης Αυγούστου 2022.

Αν και οι έρευνες συνεχίζονταν και άλλοι μάρτυρες έπρεπε να ανακριθούν, εντάλματα σύλληψης εναντίον των Σεχίμπ Κ και Σαράμπαν Κ εκδόθηκαν στις 26 και 27 Ιανουαρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα του Ίνγκολσταντ. Το ζευγάρι αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη εάν καταδικαστεί.

«Δεν συναντάς τέτοιες περιπτώσεις κάθε μέρα, ειδικά με μια τέτοια θεαματική ανατροπή», είπε ο Αίσχλε στην Bild. «Την ημέρα που βρήκαμε το πτώμα δεν υπήρχε τίποτα που να μας προετοιμάζει για αυτή την εξέλιξη».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα