Ρόμπερτ Μόντσλι: Παγκόσμιο ρεκόρ στην απομόνωση για τον διαβόητο «Hannibal the Cannibal»

H ιστορία του πιο επικίνδυνου Βρετανού κατά συρροήν δολοφόνου.
.
.
Youtube

Ο Ρόμπερτ Μόντσλι, ένας από τους πιο γνωστούς κατά συρροή δολοφόνους της Βρετανία έχει στην κατοχή του το ρεκόρ με τον περισσότερο χρόνο που έχει παραμείνει κάποιος στην απομόνωση.

To παρατσούκλι του Ρόμπερτ Μόντσλι, που έμεινε για 16.400 συνεχόμενες ημέρες σε απομόνωση, είναι «Hannibal the Cannibal» αν και οι ομοιότητες με την κινηματογραφική ταινία η Σιωπή των Αμνών, παραμένουν χωρίς αποδείξεις σχετικά με τις φήμες ότι έφαγε τον εγκέφαλο ενός από τα θύματά του, αναφέρει η Daily Mail.

Ο Βρετανός από το Λίβερπουλ κρατείται σε απομόνωση για σχεδόν 45 χρόνια, σε ένα «γυάλινο κουτί» ειδικά για αυτόν.

Από το 1979, βρίσκεται στο ίδιο κελί, στις φυλακές Γουέικφιλντ αφού σκότωσε τρία άτομα ενώ εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του Τζον Φάρελ το 1974.

Περνά 23 ώρες την ημέρα στο ειδικά διαμορφωμένο κελί. Έχει επανειλημμένα αρνηθεί να περάσει χρόνο με άλλους ανθρώπους και δηλώνει «ευτυχισμένος και ικανοποιημένος με τη μοναξιά του».

Αρχικά είχε τεθεί υπό ψυχιατρική περίθαλψη στο Νοσοκομείο Μπροντμούρ, όπου μαζί με άλλο τρόφιμο βασάνισαν ασθενή μέχρι θανάτου και αποπειράθηκε έξι ακόμη δολοφονίες.

Michael Steele via Getty Images

Το 2000, ο Μόντσλι ξεκίνησε νομική προσφυγή στα δικαστήρια ζητώντας να του επιτραπεί να πεθάνει. Έγραψε ένα γράμμα ρωτώντας:

«Τι σκοπό εξυπηρετεί με το να με κρατούν κλειδωμένο 23 ώρες την ημέρα; Γιατί να μπαίνω στον κόπο να με ταΐζουν και να μου δίνουν μία ώρα άσκηση την ημέρα;»

Όπως και ο Χάνιμπαλ Λέκτερ , o Ρόμπερτ Μόντσλι λέγεται ότι αγαπούσε τα βιβλία, την ποίηση και την Τέχνη.

Ο ανιψιός του Γκάβιν Μόντσλι δήλωσε ότι έχει αποδεχτεί τη μοίρα του. «Ζητάει να είναι μόνος του γιατί ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Αν τον έβαζαν σε μια πτέρυγα με βιαστές και παιδόφιλους, θα σκότωνε όσους περισσότερους παιδόφιλους μπορούσε. Δεν συγχωρώ αυτά που έκανε. Έκανε πολύ άσχημα πράγματα. Αλλά δεν σκότωσε κανένα παιδί ή γυναίκα. Δεν πήγε στη δουλειά του εκείνη την ημέρα και δεν γύρισε ποτέ σπίτι. Οι άνθρωποι που σκότωσε ήταν πραγματικά κακοί άνθρωποι».

Σε μια από παλαιότερε ανοιχτές επιστολές στον Τύπο σύμφωνα με τη Mirror, «εκλιπαρούσε για κασέτες κλασικής μουσικής, τηλεόραση, φωτογραφίες και ένα κατοικίδιο παπαγάλο - υποσχόμενος ότι «δεν θα το έτρωγε».

«Γιατί δεν μπορώ να έχω ένα παπαγαλάκι αντί για τις μύγες, τις κατσαρίδες και τις αράχνες που έχω αυτή τη στιγμή; Υπόσχομαι να το αγαπήσω και να μην το φάω», έγραψε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι «αν η Υπηρεσία Φυλακών πει όχι, τότε ζητώ μια απλή κάψουλα κυανίου την οποία θα πάρω πρόθυμα».

Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ για ποινική απομόνωση είναι ο Άλμερτ Γούντφοξ, ο οποίος πέρασε σχεδόν 44 χρόνια πριν ακυρωθεί η καταδίκη του το 2016.

Δημοφιλή