Γερμανία: Γυμνόστηθες διαμαρτυρόμενες διακόπτουν την ομιλία του Όλαφ Σολτς

Αφορμή στάθηκε η διαρκής επιδείνωση της κρίσης των καυσίμων.

Γυμνόστηθες ακτιβίστριες διέκοψαν την ομιλία του Όλαφ Σολτς, την Κυριακή, 21 Αυγούστου, διαμαρτυρόμενες για την αύξηση των τιμών των καυσίμων, σύμφωνα με δημοσίευμα του news.sky.com. Η διαμαρτυρία έρχεται σε μια στιγμή, όπου πρόσφατη έρευνα καταδεικνύει ότι περίπου τα δύο τρίτα των Γερμανών είναι δυσαρεστημένοι με το έργο του ηγέτη τους.

Getty Images

O Γερμανός Καγκελάριος εκφωνούσε τον λόγο του, στα πλαίσια της ημέρας «ανοιχτών θηρών», όταν αιφνίδια, δύο γυναίκες που είχαν γραμμένο στο δέρμα τους το σύνθημα «Εμπάργκο στο φυσικό αέριο τώρα» τον περιέβαλαν, ζητώντας να φωτογραφηθούν μαζί του. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας τις απομάκρυναν ακαριαία, ενώ εκείνες φώναζαν συνθήματα. Η αντίδραση του Σολτς παρέμεινε από ήπια έως απαθής κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.

Getty Images

Από τότε που ανέλαβε την εξουσία, ο Σολτς, βρέθηκε αντιμέτωπος με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την συνακόλουθη ενεργειακή κρίση, τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό και τώρα, την ξηρασία. Οι επικριτές του τον κατηγορούν για ανεπαρκή διαχείριση, θεωρώντας ότι οδηγεί μια χώρα που κάποτε υπήρξε οικονομική υπερδύναμη, στο χείλος της καταστροφής.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, την Παρασκευή 19 Αυγούστου, η Ρωσία στο τέλος του μήνα θα διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου που φτάνουν στην Ευρώπη μέσω του NordStream 2, για τρεις ημέρες.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα