ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16/04/2018 13:42 EEST | Updated 16/04/2018 15:30 EEST

Η Τουρκική Ακτοφυλακή κατέβασε την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», λέει ο Γιλντιρίμ. Το ΥΕΘΑ δεν επιβεβαιώνει

Διαψεύδει τον τούρκο Πρωθυπουργό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Dado Ruvic / Reuters

Εμπρηστικοί ισχυρισμοι, η αλήθεια και η ακρίβεια των οποίων εξετάζονται από τις ελληνικές αρχές αφού δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία που να τις επιβεβαιώνουν, έρχονται για μια ακόμη φορά από την Άγκυρα.

Ο πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέφερε πως την περασμένη Παρασκευή, 13 Απριλίου ομάδα νεαρών προσέγγισε την βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων και ύψωσε την ελληνική σημαία.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του μέλη της τουρκικής ακτοφυλακής, προσέγγισαν με τη σειρά τους της βραχονησίδα και κατέβασαν τη σημαία.

«Στο Αιγαίο υπάρχουν περιστασιακές ενέργειες που ανεβάζουν την ένταση. Παρατηρούμε την αύξηση αυτών των παραβάσεων. Κυρίως σε νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους. Βλέπουμε ότι γίνονται ενέργειες παρόμοιες με τα Καρντάκ (σ.σ. Ίμια), πάλι ανοιχτά του Ντιντίμ, όπου έγινε απόπειρα να τοποθετηθεί σε μη κατοικημένη βραχονησίδα ελληνική σημαία. Η ακτοφυλακή μας παρενέβη με τις κατάλληλες ενέργειες κατέβασε τη σημαία από εκεί», σχολίασε ο κ.Γιλντιρίμ.

Τονίζεται πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν επιβεβαιώνει το περιστατικό και πηγές αυτού, υπογραμμίζουν πως εξετάζεται η ακρίβεια των ισχυρισμών του υπουργού αφού δεν υπάρχου επαρκή στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τα όσα λέγονται, τόσο ως προς τον τόπο εκδήλωσης αυτού του «περιστατικού» όσο και προς τον χρόνο.