ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/06/2018 10:56 EEST | Updated 05/06/2018 10:56 EEST

Γιατί η απεργία πείνας του Κουφοντίνα «τρομάζει» την ΕΛ.ΑΣ.

SOOC

Ανησυχία για εκδήλωση μπαράζ καταδρομικών επιθέσεων στην Αθήνα εκφράζουν πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή την απεργία πείνας που πραγματοποιεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας με αίτημα τη χορήγηση της τρίτης κατά σειρά τακτικής άδειας.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν φόβους για τυχόν επερχόμενες αντιδράσεις αντιεξουσιαστών, που μπορεί να θελήσουν να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στον Κουφοντίνα με καταδρομικές ενέργειες. Τα όσα έγιναν το πρωί της Δευτέρας στη Γ.Γ. Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος, εκτιμάται ότι μπορεί να είναι τα... προεόρτια των όσων θα επακολουθήσουν με αφορμή το θέμα χορήγησης άδειας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, με συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση.

«Μέγιστη ευθύνη έχει και η κυβέρνηση όχι μόνο γιατί δεν κατήργησε τη διάταξη για το “εισαγγελικό βέτο” αλλά και επειδή επιλέγοντας την αρμονική συμβίωση με τη “δικαστική χούντα” γίνεται συνένοχη σε αυτό και πολλά αίσχη», υποστηρίζει ο «Λουκάς» της «17Ν» και προσθέτει: «Πρώτα απ’ όλα επειδή σέβομαι την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, τη στάση των χιλιάδων αγωνιστών που έμειναν όρθιοι απέναντι στη μετεμφυλιακή τρομοκρατία, τα Μακρονήσια και τις εκτελέσεις. Ξέρετε, μέσα στο κίνημα απολογίζουμε τη δράση μας και αναφερόμαστε στα λάθη μας, τούτο όμως απέχει έτη φωτός από το να αποδεχτούμε ότι το κράτος είχε και έχει δίκιο».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι από το γεγονός ότι διανύουμε μία περίοδο «εκρηκτική» καθώς δεν είναι μόνο το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα που «απασχολεί» τον αντιεξουσιαστικό χώρο. ήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου εκδικάζεται στο Εφετείο Αθηνών η υπόθεση συμμετοχής του Μάριου Σεϊσίδη στους «ληστές με τα μαύρα».