Γιατί η Αστυνομία «βλέπει» με επιφύλαξη τα νέα στοιχεία για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Γιατί η Αστυνομία «βλέπει» με επιφύλαξη τα νέα στοιχεία για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη
Eurokinissi

Με επιφύλαξη διαβάζουν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα νέα στοιχεία γύρω από τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίστηκαν την πολύκροτη υπόθεση.

Οι αστυνομικοί αποκλείουν το ενδεχόμενο εμπλοκής δεύτερου ατόμου στο έγκλημα, πλην του καθ′ ομολογία δολοφόνου Μανώλη Σοροπίδη, αναφέροντας ότι «από την πρώτη στιγμή γνωρίζαμε την ύπαρξη μίγματος γενετικού υλικού σε ένα από τα δάκτυλα της άτυχης Δώρας. Το υλικό αυτό δεν ταυτοποιήθηκε με κανέναν σεσημασμένο και δεν θεωρήθηκε σημαντικό στοιχείο. Και αυτό διότι είναι φυσιολογικό σε ένα από τα νύχια να υπήρχε άγνωστο DNA. Αυτό μπορεί να είναι οποιουδήποτε με τον οποίο ήρθε σε επαφή το θύμα. Ακόμα και ενός φίλου της που της έσφιξε το χέρι. Αν είχε βρεθεί το ίδιο γενετικό υλικό σε πολλά νύχια του θύματος, τότε μπορεί να μας προβλημάτιζε».

Αντιθέτως αδιάσειστο στοιχείο θεωρείται το DNA που βρέθηκε σε χαρτοπετσέτες στον τόπο του εγκλήματος, το οποίο ταυτοποιήθηκε με αυτό του δράστη. Στις ίδιες χαρτοπετσέτες είχε εντοπιστεί αίμα της Δώρας Ζέμπερη, στοιχείο που αποδεικνύει την παρουσία του 58χρονου Σοροπίδη στο σημείο την ώρα της δολοφονίας.

Απαντήσεις δίνουν αρμόδιοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και για τα όσα γράφτηκαν το τελευταίο διάστημα για το μαχαίρι που βρέθηκε στο σπίτι του δράστη, το οποίο δεν είναι συμβατό με το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία και στο οποίο βρέθηκε επίσης άγνωστο DNA.

«Το κρητικό μαχαίρι βρέθηκε μαζί με ακόμα ένα κατά τη διάρκεια έρευνα στο σπίτι του 58χρονου και εστάλη στα εργαστήρια στο αρχικό στάδιο των ερευνών για να αποκλειστεί η πιθανότητα να χρησιμοποιήθηκε στο έγκλημα. Στην έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση και ότι ο δολοφόνος χρησιμοποίησε μαχαίρι, το οποίο μετά το έγκλημα πέταξε στα σκουπίδια, χωρίς να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός του. Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι ο Σοροπίδης δεν αρνήθηκε ποτέ ότι είναι ο δράστης», εξηγούν αστυνομικές πηγές.

Από την πλευρά της η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος κ. Γιάννα Παναγοπούλου υποστήριξε σε δηλώσεις της στην τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ότι «για το κρητικό μαχαίρι, που εμφανίστηκε ως πειστήριο, κανείς ειδικός δεν απεφάνθη για το κατά πόσο τα τραύματα στην εφοριακό είναι συμβατά με αυτό». Για τα DNA δήλωσε ότι «σίγουρα υπήρξε στο χώρο του κοιμητηρίου το γενετικό υλικό του δράστη, όπως έδειξαν οι χαρτοπετσέτες που βρέθηκαν εκεί (...) Έχουν γίνει εξονυχιστικοί έλεγχοι σε πολλά διαφορετικά δείγματα. Είκοσι ένα από αυτά δεν είχαν αξιοποιήσιμο αποτέλεσμα».

Δημοφιλή