Γιατί η Disney «έκοψε» σκηνή από το Toy Story 2

Με αφορμή την επανακυκλοφορία της ταινίας.

Μια σκηνή από το Toy Story 2 αποφάσισε να αφαιρέσει η Disney με αφορμή την κυκλοφορία της αγαπημένης ταινίας σε DVD και Blu Ray λόγω του κινήματος #MeToo.

Πρόκειται για τα λεπτά που ο χαρακτήρας του Stinky Pete χαϊδεύει στα χέρια τις δύο Barbie που πρωταγωνιστούν ενώ παράλληλα τους υπόσχεται πως θα μπορούσε να τους δώσει ένα σημαντικό ρόλο στην επόμενη ταινία Toy Story.

Σημειώνεται πως η επίμαχη σκηνή αποτελεί μέρος των ψεύτικων γυρισμάτων που παρουσιάζονταν στους τίτλους τέλους της αγαπημένης ταινίας που προβλήθηκε το 1999.

Προφανώς τη συγκεκριμένη εποχή η σκηνή δεν προκάλεσε αντιδράσεις, ωστόσο τα τελευταία χρόνια -και με αφορμή τη δημιουργία κινημάτων όπως το #MeToo- και τη δημοσιοποίηση σκανδάλων σεξουαλικής κακοποίησης -με χαρακτηριστικότερο αυτό που εμπλέκει τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στην παρενόχληση δεκάδων ηθοποιών, τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Υπενθυμίζεται πως ο συνιδρυτής της Pixar, Τζον Λάσετερ τον Ιούνιο του 2018 αποχώρησε από τα καθήκοντά του στην εταιρεία ύστερα από 34 ολόκληρα χρόνια μετά τις αποκαλύψεις για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Τότε μάλιστα ο ίδιος είχε αποφασίσει να πάρει μια εξάμηνη άδεια λέγοντας πως απλά «δεν είχα ποτέ την πρόθεση. Συλλογικά, είστε για μένα ο κόσμος όλος και απολογούμαι ειλικρινά αν σας απογοήτευσα. Ειδικά θα ήθελα να απολογηθώ σε οποιονδήποτε που βρέθηκε αντιμέτωπος με μια ανεπιθύμητη αγκαλιά ή οποιαδήποτε άλλη χειρονομία ή ένιωσαν ότι ξεπέρασα τα όρια με οποιονδήποτε τρόπο.»

Την είδηση είχε ανακοινώσει ο Μπομπ Ιγκερ, πρόεδρος της Disney, λέγοντας πως «είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για την συμβολή του, η οποία περιελάμβανε μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη του The Walt Disney Animation Sturdios. Ενα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα του Τζον είναι πως κατάφερε να συγκεντρώσει μια ομάδα από σπουδαίους ανθρώπους, καινοτόμους με όραμα και ταλέντο, για να θέσουν το πρότυπο του anination για τις επόμενες γενιές».

(Mε πληροφορίες από CNN)