Γιατί η καριέρα σου μπορεί να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο

Γιατί η καριέρα σου μπορεί να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο

Αν «χάσατε» τις εγγραφές του Σεπτέμβρη, δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι το επόμενο Φθινόπωρο για να ενταχθείτε σε κάποιο προπτυχιακό πρόγραμμα. Το εκπαιδευτικό έτος μπορεί να συμβαδίσει με το ημερολογιακό

Μια από τις σταθερές της ζωής μας είναι το «ραντεβού το Σεπτέμβρη» - για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, για εξετάσεις, για τις εγγραφές στα πανεπιστήμια. Όμως, με την ταχύτητα που αλλάζει πλέον ο κόσμος, δημιουργείται η ανάγκη για νέες αφετηρίες στη διάρκεια του χρόνου. Για παράδειγμα, τα ακαδημαϊκά προπτυχιακά προγράμματα του Σεπτεμβρίου σχεδιάστηκαν για να υποδεχθούν έναν πληθυσμό που ολοκληρώνει τις δευτεροβάθμιες σπουδές του στις αρχές του καλοκαιριού.

gilaxia via Getty Images

Όμως, τελικά αυτό μπορεί να είναι περιοριστικό, όχι μόνο για όσα παιδιά μόλις τελείωσαν το λύκειο και, για διάφορους λόγους, δεν κατάφεραν να μπουν σε κάποιο προπτυχιακό πρόγραμμα το Σεπτέμβρη, αλλά και για πολλούς ανθρώπους σε πιο μεγάλη ηλικία, οι οποίοι θέλουν να ξεκινήσουν σπουδές, παράλληλα με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους. Οι ανάγκες των ανθρώπων είναι πια διαφορετικές, χρειάζεται επομένως περισσότερη ευελιξία και από πλευράς εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ώστε να καλύπτονται. Προγράμματα σπουδών που ξεκινούν το Φεβρουάριο δίνουν στους ενδιαφερόμενους περισσότερο χρόνο να οργανωθούν, να ερευνήσουν και να κατασταλάξουν σε μια επιλογή που πιθανώς τους εξυπηρετεί καλύτερα. Να πάρουν ίσως μια πιο ώριμη απόφαση που, επιπλέον, συμπίπτει περίπου με την έναρξη της νέας χρόνιας: με όνειρα, φιλοδοξίες, σχέδια και στόχους που θέλουμε να βάλουμε σε εφαρμογή. Τα κίνητρα είναι μεγαλύτερα για όλους τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Και ο Φεβρουάριος είναι καλό χρονικό σημείο για μια νέα εκκίνηση. Για να μπει κανείς στην αφετηρία μιας εκπαιδευτικής περιπέτειας που, αν είναι σωστά σχεδιασμένη, θα του προσφέρει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εμπειρία, εξασφαλίζοντάς του μια πετυχημένη καριέρα στην ψηφιακή εποχή. Στη συγκεκριμένη κατηγορία σπουδών, την επιστήμη των υπολογιστών και της πληροφορίας, το Athens Tech College πρωτοπορεί, προσφέροντας προγράμματα που δομούνται με βάση τα επίσημα πρότυπα των διεθνών ενώσεων πληροφορικής και άλλων έγκυρων επιστημονικών φορέων, αλλά και συνδέονται άρρηκτα με την αγορά εργασίας και την πρακτική εκπαίδευση όσων συμμετέχουν σε αυτά. Με την ολοκλήρωσή τους, οδηγούν σε πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Sheffield, το οποίο συγκαταλέγεται στα 15 καλύτερα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

gilaxia via Getty Images

Στον τομέα του Computer Science, το πρόγραμμα εστιάζει στην παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων που επιτρέπουν στους αποφοίτους του να ηγηθούν στην τεχνολογική εποχή, εμβαθύνοντας στη λειτουργία των υπολογιστικών συστημάτων, την ανάπτυξη λογισμικού και την πρακτική εξάσκηση σε σύγχρονα τεχνολογικά περιβάλλοντα.

Για όποιον επιθυμεί να συνδυάσει τη θεωρία του computer science με επιχειρηματικές σπουδές, χρησιμοποιώντας την πληροφορική για να λύσει σύγχρονα προβλήματα σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, το Business Informatics είναι το ιδανικό προπτυχιακό πρόγραμμα.

Αν πάλι σας γοητεύει η πρόκληση της δημιουργίας ενός app που θα γίνει το next big thing, το πρόγραμμα Internet Computing προσφέρει δεξιότητες που έχουν να κάνουν με το διαδικτυακό κόσμο και το εύρος των εφαρμογών του. Η αγορά εργασίας «διψά» για καταρτισμένους επαγγελματίες στον τομέα του internet και οι σχετικές σπουδές προετοιμάζουν τους καλύτερους.