Γιατί «κόπηκε» ο Κασιδιάρης - Τί αναφέρει η απόφαση του Αρείου Πάγου

Δόλιες μεθοδεύσεις και δήλωση συμμετοχής με “μανδύα” το κόμμα ανεξάρτητων όπου πραγματικός αρχηγός παραμένει ο καταδικασθέντας.
Eurokinissi

«Μανδύα» πίσω από τον οποίο υποκρύπτεται το πολιτικό κόμμα «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ», με ιδρυτή και πραγματικό αρχηγό τον Ηλία Κασιδιάρη, η συμμετοχή του οποίου (κόμματος) στις εθνικές εκλογές της 21ης-5-2023 αποκλείστηκε, χαρακτήρισε το αρμόδιο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου την νέα απόπειρα που πραγματοποίησε ο Ηλίας Κασιδιάρης για να συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές με το συνδυασμό ανεξάρτητων υποψηφίων «ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Ειδικότερα, το αρμόδιο Τμήμα αναφέρει πως «ο ελεγχόμενος εκλογικός σχηματισμός, αποτελεί τον μανδύα, υπό τον οποίο υποκρύπτεται το πολιτικό κόμμα «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ», με ιδρυτή και πραγματικό αρχηγό τον Ηλία Κασιδιάρη».

Και προσθέτει: «Δι΄ αυτής της μεθοδεύσεως δολίως και κατά κατάχρηση του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος του εκλέγεσθαι δια του προβλεπόμενου στη διάταξη της παρ. 1 εδαφ.α’ του άρθρου 32 του π.δ. 26/2012 συνασπισμού ανεξάρτητων υποψηφίων επιχειρείται η συμμετοχή στις εθνικές εκλογές της 25ης -6-2023 του αποκλεισθέντος κομματικού σχηματισμού, δηλαδή του πολιτικού κόμματος «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ», με σκοπό να καταστρατηγηθούν οι κατά τα ανωτέρω περιορισμοί εκλογιμότητας και να παρακαμφθεί ο έλεγχος της συνδρομής των δι’ αυτών τεθεισών προϋποθέσεων συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές».

Σύμφωνα με την κρίση του Ανωτάτου Δικαστηρίου «τη μεθόδευση αυτή ομολογούν, εμμέσως πλην σαφώς, τόσο ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης με την από 25-5-2023 ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, όσο και τα στελέχη και οι υποψήφιοι-«ανεξάρτητοι», που απαρτίζουν τον επίμαχο συνασπισμό».

Καταλήγει δε: «Συνακόλουθα, με δεδομένο ότι αληθώς υποψήφιο τυγχάνει και εν προκειμένω το «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ» και όχι ο ψευδεπίγραφος συνδυασμός συνεργαζόμενων υποψηφίων με την ονομασία «ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», με πραγματικό αρχηγό τον καταδικασθέντα, κατά τα ως άνω εκτιθέμενα, Ηλία Κασιδιάρη, το οποίο συνεχίζει να έχει την ίδια ρητορική άσκησης βίας, προωθεί την ίδια πολιτική και δράση, που δεν εξυπηρετεί το δημοκρατικό πολίτευμα αλλά στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση αυτού και των θεσμών του κράτους δικαίου, όπως δέχθηκε η 8/2023 απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, ο επίμαχος εκλογικός σχηματισμός «ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ» με το όνομα «ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», πρέπει να μην ανακηρυχθεί και, εντεύθεν, να μην συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023».

Γιατί “κόπηκε” ο Κασιδιάρης από τις εκλογές: Αναλυτικά το σκεπτικό του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή