ΔΙΕΘΝΕΣ
15/01/2020 14:52 EET

Γιατί ο πατέρας της Μέγκαν Μάρκλ πιθανόν να καταθέσει εναντίον της

Στο πλαίσιο της δικαστικής της μάχης κατά βρετανικής εφημερίδας.

ASSOCIATED PRESS
Η Μέγκαν Μάρκλ μήνυσε την εφημερίδα «The Mail on Sunday»

Ο Τόμας Μάρκλ πιθανόν να κληθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο να καταθέσει ως μάρτυρας ενάντια στην κόρη του Μέγκαν, στο πλαίσιο της δικαστικής της μάχης κατά της εφημερίδας «The Mail on Sunday», όταν κυκλοφόρησε μια επιστολή που έγραψε η Μαρκλ στον πατέρα της. 

Η Δούκισσα του Σάσεξ μηνύει την εφημερίδα και την μητρική της εταιρεία Associated Newspapers για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, εισβολή ιδιωτικού απορρήτου και κατάχρηση προσωπικών δεδομένων μετά την δημοσίευση αποσπασμάτων από μια επιστολή που έστειλε στον πατέρα της, στην οποία διαμαρτύρεται για τον τρόπο με τον οποίο εκείνος την μεταχειριζόταν. Ως γνωστόν, οι σχέσεις πατέρα - κόρης είναι τεταμένες. 

Η εφημερίδα κατέθεσε την υπεράσπισή της στο Ανώτατο Δικαστήριο την Τρίτη, υποστηρίζοντας ότι η Δούκισσα και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας «βασίζονται στη δημοσιότητα για την προβολή του εαυτού τους και τις ζωές τους ώστε να διατηρήσουν τις προνομιακές θέσεις που κατέχουν». Επιπλέον, δεν θα μπορούσε «να έχει μια εύλογη προσδοκία ιδιωτικότητας και να πιστεύει ότι το περιεχόμενο της επιστολής ήταν ιδιωτικό και θα παρέμενε έτσι». 

Το έντυπο υποστηρίζει ότι η δημοσίευση της επιστολής ήταν νόμιμη, επειδή υπάρχει «νόμιμο δημόσιο συμφέρον» στη «συμπεριφορά και τα πρότυπα» των βασιλικών μελών που επεκτείνονται στις προσωπικές και οικογενειακές τους σχέσεις. Η είδηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά την συμφωνία της βασίλισσας Ελισάβετ στην «μετάβαση» του Χάρι και της Μέγκαν από τα βασιλικά καθήκοντα και την προσαρμογή τους σε ένα «νέο μοντέλο εργασίας». 

Μεταξύ των αποδεικτικών στοιχείων που αποκαλύπτονται στα έγγραφα του δικαστηρίου, είναι προσωπικά μηνύματα ανάμεσα στον Τόμας Μαρκλ και την κόρη του, Μέγκαν, κατά την περίοδο προετοιμασίας τους για το γάμο της τον Μάιο του 2018. Η «The Mail on Sunday» απέρριψε την αξίωση πνευματικών δικαιωμάτων, υποστηρίζοντας ότι η επιστολή «δεν ήταν πρωτότυπη».

Η εφημερίδα απάντησε ότι ο Μαρκλ έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί δημοσίως τον εαυτό του. 

Πηγή: The Guardian