Γιατί πρέπει να καλοδεχτούμε την νέα σεζόν - ακόμη κι αν δεν μας πάει καρδιά

Μερικές σκέψεις που μπορεί να φανούν χρήσιμες, ωφέλιμες κι αποδοτικές.
Girl walking in the park in autumn and smiles with open arms
Girl walking in the park in autumn and smiles with open arms

Το φθινόπωρο είναι η μόνη σεζόν που εγγυάται διασκέδαση (και προκαλώ σε οποιονδήποτε να διαφωνήσει). Αλλά η αλλαγή των εποχών έχει μια διαφορετική αίσθηση σε αυτή την διαπίστωση φέτος, καθώς πολλοί από εμάς έχουμε νιώσει ότι η ζωή μας το 2020 ήταν «σε αναμονή».

Κάποιοι αισθάνθηκαν ότι αυτόν τον καιρό νιώθουν πιο πολύ τις εποχές. Σε κάθε περίπτωση, η αλλαγή είναι καλή - συγκεκριμένα η εναλλαγή των εποχών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να νιώσουμε ότι πραγματικά κάτι δεν είναι το ίδιο. Είναι υγιές να το αναγνωρίσουμε αυτό και να συνειδητοποιήσουμε ότι, παρά την περίεργη κατάσταση, (πρέπει να ) προχωράμε προς τα εμπρός.

Είναι κατανοητό, ωστόσο, ότι μπορεί να πενθούμε για μια χαμένη χρονιά. Αν, λοιπόν, αισθανόμαστε λίγο ασταθείς νιώθοντας ότι ο Σεπτέμβριος είναι εδώ, καλό είναι να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι. Να γιατί πρέπει να αγκαλιάσουμε, κι όχι να απορρίψουμε, την νέα σεζόν.

.
.

Είναι πιο εύκολο να κάνουμε επαναφορά το φθινόπωρo

Οι συνήθειες που είχαμε ως παιδιά είναι συνήθειες που λίγοι από εμάς διατηρούν. Από την ηλικία των πέντε ετών ο Σεπτέμβριος συμβόλιζε την ανανέωση - αυτό σήμαινε η επιστροφή στο σχολείο. Πολλοί από εμάς, ωστόσο, εξακολουθούν να θεωρούν τον Σεπτέμβριο ως μια ευκαιρία να ανανεωθούμε: Μπορεί να μην είμαστε στο σχολείο, αλλά η νοοτροπία παραμένει η ίδια.

Αυτή η ανανέωση δεν χρειάζεται κατ′ ανάγκην να είναι μια αλλαγή εργασίας ή μια μετακόμιση - μια πνευματική ανανέωση αρκεί και περισσεύει. Ένας τρόπος να το πετύχουμε αυτό είναι να προχωρήσουμε διανοητικά το ρολόι προς τα εμπρός μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τις συμβουλές του life and career coach, Κρις Κούπερ. Ας φανταστούμε τον εαυτό μας να κοιτάζει πίσω τους τελευταίους μήνες (Σεπτέμβριος έως Δεκέμβριος) κι ας ρωτήσουμε: Για να νιώσουμε ικανοποιημένοι με το τελευταίο μέρος του 2020, τι θα πρέπει να κάνουμε;

Για κάποιους ανθρώπους, αυτή η ικανοποίηση μπορεί να έρθει απλώς με την σκέψη: «Είμαι εντάξει με το να επιβιώνω». Για άλλους, μπορεί να σημαίνει να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να σκεφτούν τι θέλουν να κάνουν τους επόμενους τέσσερις μήνες. Ας θέσουμε ορισμένους στόχους κι ας αρπάξουμε την ευκαιρία να κάνουμε μικρές αλλαγές τώρα.

autumn
autumn

Είναι μια εποχή με εγγυημένη διασκέδαση (ας εξηγήσουμε)

Την επόμενη φορά που θα κάνουμε μια βόλτα στο πάρκο με έναν φίλο που αισθανεται ότι έχει χάσει ένα χρόνο από την ζωή του εξαιτίας του ιού, ας του ζητήσουμε να εκτιμήσει την ομορφιά του φθινοπώρου τριγύρω: Τον τραγανό αέρα, τα φύλλα, την ατμόσφαιρτα. Θα μπορούσαμε ακόμη και να δοκιμάσουμε μια προσεκτική μέτρηση των χρωμάτων στη βόλτα μας - κι αυτό είναι κάτι που θα μας κάνει να κρατήσουμε στην μνήμη μας αυτή την στιγμή.

Ο Σεπτέμβριος έχει να κάνει με την εύρεση μιας νέας πραγματικότητας, λοιπόν. Πως θα την ανακαλύψουμε; Ας πάμε προς το δάσος, κοιτάζοντας την χρυσή λάμψη κι ας κατευθυνθούμε προς τα εκεί.

Idyllic landscape and flying geese at sunrise, rural scene
Idyllic landscape and flying geese at sunrise, rural scene

ΠΗΓΗ: HuffPost UK