Γιαγιά στη Λεμεσό εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ για 6 μέρες και μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες

Η Κυβέλη Παπατζόν παρέμεινε εγκλωβισμένη από τις 28 Δεκεμβρίου 1987 μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 1988 πριν την ανακαλύψουν.
Karl Tapales via Getty Images

Μια γιαγιά από τη Λεμεσό της Κύπρου εξακολουθεί να κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εγκλωβισμού σε ανελκυστήρα.

Σύμφωνα με το Guinness World of Records η 76χρόνη τότε, Κυβέλη Παπατζόν παρέμεινε εγκλωβισμένη σ′ ένα ασανσέρ για έξι ολόκληρες μέρες, από τις 28 Δεκεμβρίου 1987 μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 1988 όταν και την εντόπισαν.

Η κα. Παπατζόν πέρασε κλεισμένη στο ασανσέρ την Πρωτοχρονιά του 1988 αλλά κατάφερε να επιζήσει το κρύο και να νικήσει την αφυδάτωση καταναλώνοντας μικρές ποσότητες φρούτων, λαχανικών και ψωμιού που είχε στις τσάντες από τα ψώνια της.

Σύμφωνα με τους Cyprus Times, η κα Παπατζόν είχε πάει για ψώνια στις 28 Δεκεμβρίου του 1987, όπως συνήθιζε κάθε Δευτέρα, και κατά την επιστροφή της στο σπίτι, ο ανελκυστήρας κόλλησε στο δεύτερο όροφο.

Παρ’ όλες τις φωνές της για βοήθεια και την προσπάθειά της να τραβήξει την προσοχή διερχομένων χτυπώντας τους τοίχους με τα χέρια και τα πόδια της, παρέμεινε εκεί καθώς κανένας άλλος δεν διέμενε στο κτήριο.

Διασώθηκε έξι μέρες μετά, στις 2 Ιανουαρίου 1988, ημέρα Σαββάτο, όταν ένας συγγενής της πήγε στο κτήριο για να την αναζητήσει.

Τριανταέξι χρόνια αργότερα το ρεκόρ της παραμένει ακατάρριπτο, σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες. Μάλιστα ο χρόνος παραμονής της στο ασανσέρ ήταν υπερδιπλάσιος από το προηγούμενο ρεκόρ των 62 ωρών που είχε σημειώσει ο Άγγλος, Γκρέαμ Κόουτς από τις 24 έως τις 27 Μαΐου του 1986.

Δημοφιλή