Γιόρκ: Το δημοτικό συμβούλιο θα κρίνει εάν θα επιτρέπεται το αλκοόλ σε κέντρο ρίψης πέλεκυ

Οι αξιωματούχοι της αστυνομίας είναι κατά της ιδέας, επικαλούμενοι τον «κίνδυνο βλάβης στο προσωπικό και σε άλλους πελάτες».
Lucy Nicholson via Reuters

Οι Βίκινγκς, σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, λάτρευαν τα πάρτι και είναι σχεδόν βέβαιο ότι έπιναν άφθονες ποσότητες μπύρας και υδρομελιού, αν συνοδευόταν με διαγωνισμό ρίψης πέλεκυ.

Το αν οι μιμητές τους εν έτει 2022 θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης του Γιόρκ στη Βρετανία, καλούνται την επόμενη εβδομάδα να αποφασίσουν εάν οι θαμώνες σε ένα κέντρο ρίψης πέλεκυ στην πόλη θα επιτρέπεται να καταναλώνουν αλκοόλ κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τους. Η αστυνομία και οι αξιωματούχοι του συμβουλίου είναι αντίθετοι με την ιδέα, επικαλούμενοι τον «κίνδυνο βλάβης στο προσωπικό και σε άλλους πελάτες».

Το πέταγαμα τσεκουριού έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές σπορ τα τελευταία χρόνια με σχετικούς χώρους να ανοίγουν ολοένα και πιο συχνά σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Ρικ Σαμαντέρ του Guardian, το περιέγραψε ως εξής: ”βασικά είναι το ίδιο με τα βελάκια, μόνο που αντό για darts πετάνε τσεκούρια”, με τους συμμετέχοντες να προπονούνται σ′ έναν ξύλινο πίνακα όπου ένα bullseye (σ.σ διάνα) κερδίζει τους περισσότερους πόντους.

Οι ιδιοκτήτες του Hilt στο Γιορκ, το οποίο προσφέρει «ρίψη πέλεκυ για επίδοξους Βίκινγκς», έχουν κάνει αίτηση στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας χαλάρωση στην άδεια χρήσης που τους επιτρέπει να σερβίρουν το πολύ δύο ελαφρά αλκοολούχα ποτά σε κάθε πελάτη κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης.

«Το αλκοόλ δεν θα σερβίρεται σε κανέναν πελάτη που υπάρχει υποψία ότι είναι μεθυσμένος», αναφέρει η αίτηση.

Προσθέτει: «Θα υπάρχει όριο ενός ή δύο ποτών ανάλογα με το πόσα ποτά έχουν αγοραστεί με την κράτηση. Με αυτόν τον τρόπο οι πελάτες δεν θα μπορούν να καταναλώσουν αρκετά ώστε να φτάσουν σε οποιοδήποτε επικίνδυνο επίπεδο μέθης στα 75 λεπτά της συνεδρίας τους.»

Ο παραπάνω ισχυρισμός αμφισβητείται από τις αστυνομικές αρχές στην αναφορά τους προς τους δημοτικούς συμβούλους. «Αυτή είναι μια πολύ τολμηρή δήλωση», είπε η αρχιφύλακας Τζάκι Μπουθ. «Τι θεωρεί ο αιτών ως ”επικίνδυνο επίπεδο”;»

Η αστυνομία λέει ότι οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό του χώρου δεν μπορούν να γνωρίζουν μετά βεβαιότητας εάν κάποιος έχει ήδη πιει και το να επιτραπεί περισσότερο αλκοόλ πριν και κατά τη διάρκεια της ρίψης αυξάνει «τον κίνδυνο να λάβει χώρα ένα περιστατικό με τσεκούρι που είναι όπλο αιχμηρό ή αμβλύ».

Ο αιτών, η Hilt Adventures, λέει ότι οι χώροι ρίψης πελεκέων γίνονται όλο και πιο συνηθισμένοι «και ορισμένοι ανταγωνιστές μας κατάφεραν πρόσφατα να αποκτήσουν ένα κρίσιμο πλεονέκτημα έναντι μας» καθώς οι πελάτες μπορούν να πιουν ένα ποτό ενώ πετούν το τσεκούρι τους.

Η υποεπιτροπή αδειοδότησης του δημοτικού συμβουλίου του Γιόρκ θα αποφασίσει για το επίμαχο θέμα την επόμενη Δευτέρα (16/5).

Δημοφιλή