Γιγάντιο βρέφος 7 κιλών γεννήθηκε στη Χιλή - Νοσηλεύεται λόγω επιπλοκών, όπως και η μητέρα

Το μεγαλύτερο μωρό που γεννήθηκε ποτέ στη Χιλή -τουλάχιστον από αυτά που έχουν καταγραφεί- ήρθε στον κόσμο την Πέμπτη (28/12).
Edgar Barragan Juarez via Getty Images

Μια οικογένεια από τη Χιλή καλωσόρισε την Πέμπτη (28 Δεκεμβρίου) ένα αγοράκι βάρους 7,105 κιλών εν μέσω ανάμεικτων συναισθημάτων, καθώς το παιδί παραμένει στην εντατική και η μητέρα νοσηλεύεται επίσης στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τη μαιευτήρα Μαρσία Βενέγκας, αυτό θα μπορούσε να είναι το μεγαλύτερο μωρό που έχει καταγραφεί ποτέ στη Χιλή, ξεπερνώντας ένα άλλο νεογέννητο που ζύγιζε πάνω από 6 κιλά, μεταδίδει το Reuters.

Το μωρό γεννήθηκε το πρωί της Πέμπτης σε νοσοκομείο της Κουρανιλάχουε και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Κονσεπσιόν λόγω επιπλοκών στην υγεία του. Η μητέρα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κουρανιλάχουε και περιμένει να πάρει εξιτήριο για να επανενωθεί με το μωρό της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, αν και η κατάσταση του μωρού είναι σοβαρή, αναφέρεται ότι είναι σταθερή και βρίσκεται υπό παρακολούθηση στο χώρο της παιδιατρικής εντατικής θεραπείας.

Πηγή: ErtNews

Δημοφιλή