Γνωστή παρουσιάστρια ειδήσεων που τιμήθηκε από τον Πούτιν έφυγε από τη Ρωσία και παραιτήθηκε

«Φοβόμουν ότι δεν θα με άφηναν να φύγω έτσι».
.
.
YouTube/screenshot

Μια παρουσιάστρια ειδήσεων ενός εκ των σημαντικότερων τηλεοπτικών σταθμών της Ρωσίας παραιτήθηκε και εγκατέλειψε τη χώρα, σύμφωνα με αναφορές.

«Έφυγα (από τη Ρωσία) πρώτα επειδή φοβόμουν ότι δεν θα άφηναν να φύγω έτσι απλά, μετά υπέβαλα την παραίτησή μου» είπε η Λίλια Γκιλντέγεβα του NTV στον δημοφιλή blogger Ίλια Βαρλάμοφ.

Όπως αναφέρει το BBC, η Γκιλντέγεβα ήταν εκφωνήτρια στο Segodnya, το βραδινό ενημερωτικό πρόγραμμα του NTV, τον τρίτο δημοφιλέστερο τηλεοπτικό σταθμό της Ρωσίας, που ανήκει στον ενεργειακό κολοσσό της Gazprom και είναι σταθερά υπέρ του Κρεμλίνου.

Το 2021 η Γκιλντέγεβα είχε βρεθεί στην επίσημη λίστα του προέδρου Πούτιν με τους δημοσιογράφους που έλαβαν ευχαριστίες για τα «επιτεύγματά τους στην ανάπτυξη των ΜΜΕ». Επίσης το 2008 την είχε ευχαριστήσει ο Πούτιν για την «παροχή πληροφοριών και την ενεργή κοινωνική δραστηριότητα για την ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί το περιστατικό με την αντιπολεμική διαμαρτυρία εργαζόμενης στο ρωσικό Κανάλι Ένα το βράδυ της Δευτέρας.

Δημοφιλή