Ζάκυνθος: Ένοχη η μητέρα για την κακοποίηση των παιδιών της

Την Τρίτη, 9 Απριλίου, θα εξεταστεί το μέλλον τους - Οικογένειες από το νησί έχουν εκφράσει την επιθυμία να τα υιοθετήσουν.
imerazante.gr

Δεκαέξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου, το οποίο έκρινε ένοχη τη 49χρονη μητέρα, η οποία συνελήφθη μετά την καταγγελία για κακοποίηση των ανηλίκων τέκνων της.

Την Τρίτη, 9 Απριλίου, θα εξεταστεί τι θα γίνει με το μέλλον των παιδιών, ενώ οικογένειες από τη Ζάκυνθο έχουν εκφράσει την επιθυμία να υιοθετήσουν τα δύο παιδιά.

Στην κατάθεσή της, γειτόνισσα της οικογένειας είπε ότι το 12χρονο αγόρι έφτασε κάθιδρο και σοκαρισμένο στο σπίτι της ζητώντας βοήθεια. όπως κατέθεσε η ίδια: «Το Σάββατο στις 16.30 ήρθε ο μικρός ζητώντας βοήθεια και χτύπαγε την πόρτα. Μου είπε: ”Συγγνώμη κυρία Ε…. ήρθα σε εσάς γιατί δεν έχω που να πάω. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα εδώ και καιρό. Με χτυπάει η μητέρα μου”».

Σε ερώτηση της γειτόνισσας απάντησε: «με χτυπάει από την πρώτη ημέρα που ήρθαμε σε αυτό το σπίτι», λέγοντας ότι η μετάρα δεν χτυπάει την αδερφή του αλλά μόνο τον ίδιο. «Ότι γινόταν στο σπίτι η μητέρα μου τα έριχνε όλα σε εμένα. Όλες τις ζημιές», είπε ο 12χρονος σύμφωνα με πληροφορίες. Όπως ανέφερε, η μικρή αδελφή του δεν έχει κακοποιηθεί.

Η γειτόνισσα κατέθεσε ότι: «Το παιδί είχε μώλωπες στον λαιμό. Έναν στην μία πλευρά και περισσότερους στην άλλη από δάχτυλα. Σήκωσε την μπλούζα του και μας έδειξε εκδορές στην ωμοπλάτη, με αίμα». Η ίδια λέει ότι είναι παιδιά με τρόπους. Τα έβλεπαν χαρούμενα και δεν είχαν ακούσει το παραμικρό.

Δημοφιλή