Ζευγάρι που διεκδικεί εκ νέου την κηδεμονία της κόρης του παρουσιάζει ως δικηγόρο λούτρινο, ισχυριζόμενοι ότι είναι ο Ιησούς

Ζευγάρι που διεκδικεί εκ νέου την κηδεμονία της κόρης του παρουσιάζει ως δικηγόρο λούτρινο, ισχυριζόμενοι ότι είναι ο Ιησούς
supaneesukanakintr via Getty Images

Σε δίκη που έγινε αυτές τις μέρες για να διεκδικήσουν την κηδεμονία της κόρης τους που έχασε πριν δυο χρόνια, ένα ζευγάρι από τον Καναδά παρουσίασε για δικηγόρο τους τον Χριστό μεταμφιεσμένο σε... λούτρινο λιονταράκι.

Πιο συγκεκριμένα, ένα βαθιά θρησκευόμενο ζευγάρι από το Τορόντο έχασε προσωρινά την κηδεμονία της κόρης του στις 7 Νοεμβρίου του 2016, καθώς υπήρχαν υποψίες για διατάραξη της ψυχικής υγείας της μητέρας αλλά και για ενδοοικογενειακή βία από τον άνδρα. Τώρα πώς να πείσουν το δικαστήριο ότι είναι ικανοί για να μεγαλώσουν παιδί, αφού στο δικαστήριο παρουσίασαν ως δικηγόρο ένα λούτρινο λιονταράκι, ισχυριζόμενοι ότι είναι ο Ιησούς Χριστός και τους υπερασπίζεται; Μιλούσαν μάλιστα μια δικιά τους διάλεκτο με τον «Μεσσία» και μετέφεραν στο δικαστήριο ότι έλεγε.

Αυτός ο δικός τους τρόπος πίστης, τους έχει φέρει αρκετές φορές σε μπελάδες, με αποκορύφωμα την πρωτοβουλία τους να καθαρίσουν ένα ναό από τα «κακά πνεύματα». Σε μια εκκλησία μάλιστα ο πάστορας αναγκάστηκε να τους διώξει.

Με το που γεννήθηκε το παιδί, η μητέρα δε δέχτηκε να πάρει βιταμίνη Κ ούτε να υποβληθεί στις ανάλογες εξετάσεις που είναι απαραίτητες μετά την εγκυμοσύνη επικαλούμενη την πίστη της.

Το σημείο όμως που έκρινε το δικαστήριο ότι οι συγκεκριμένοι δε μπορούν να μεγαλώνουν ένα παιδί είναι όταν η γυναίκα αποκάλυψε σε κοινωνική λειτουργό ότι ο άντρας της έχει επιχειρήσει να την πνίξει πάνω σε τσακωμό, ενώ δικαιολογούσε και τη σεξουαλική επαφή με ανήλικα παιδιά. Στις Αρχές ο άντρας τα διέψευσε κατηγορηματικά.

Το δικαστήριο έκρινε ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι τόσο πολύ εξαρτημένο με τη θρησκεία, που δεν τους επιτρέπει να βλέπει τον κόσμο όπως είναι στην πραγματικότητα. Και δε μπαίνουν στη διαδικασία να καταλάβουν πως οι συγκεκριμένες εικόνες μπορούν να επηρεάσουν ψυχολογικά το παιδί.

Πηγή: Daily Mail

Δημοφιλή