ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/06/2019 14:13 EEST | Updated 19/06/2019 14:52 EEST

Ζημιά 1,5 εκατ. ευρώ στον ΔΕΔΔΗΕ από σπείρα που «πείραζε» μετρητές

Αρχηγός φέρεται να είναι ένας 44χρονος άνεργος - Με κωδικές ονομασίες συνομιλούσαν τα μέλη της.

ΕΛ.ΑΣ

Μεγάλο κύκλωμα που «πείραζε» μετρητές του ΔΕΔΔΗΕ εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.

Εκτιμάται ότι οι κατηγορούμενοι παρενέβησαν σε περίπου 350 μετρητές σπιτιών και επιχειρήσεων στην Αθήνα, με αποτέλεσμα ο ΔΕΔΔΗΕ να χάσει 6 εκατ. κιλοβατόρες και έσοδα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Αρχηγός φέρεται να είναι ένας 44χρονος άνεργος, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη μαζί με άλλα 8 μέλη - το σύνολο - του κυκλώματος.

 

ΕΛ.ΑΣ

Η σπείρα χρησιμοποιούσε κωδικές ονομασίες στις τηλεφωνικές της επικοινωνίες. Οταν έλεγαν «να πιούμε καφέ» εννοούσαν να κλείσουν ραντεβού, τα «κιλά» ήταν οι κιλοβατόρες, το «θα πιούμε ποτάκι» σήμαινε ραντεβού με πελάτη και το «περνάει ο ταχυδρόμος» αναφερόταν σε πραγματικό συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ που έκανε καταμέτρηση.

ΕΛ.ΑΣ

Το αντίτιμο που λάμβαναν τα μέλη ήταν από 50 έως 100 ευρώ για ένα σπίτι με μικρή κατανάλωση ρεύματος, ενώ για καταστήματα με μεγάλη κατανάλωση έπαιρναν το 10% της χρηματικής αξίας των κιλοβατόρων που δεν καταγράφονταν.

ΕΛ.ΑΣ

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στο πελατολόγιο τους βρίσκονταν από φτωχοί πολίτες που δυσκολεύονταν να πληρώσουν το ρεύμα μέχρι καταστηματάρχες που προσπαθούσαν να γλιτώσουν χρήματα.